Index Vakbarát Hírportál

Orbán csapata pontot rabolt Kubatov csapatától

2017. július 16., vasárnap 19:15 | aznap frissítve

A Ferencváros 1-1-gyet játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I. első fordulójának vasárnapi meccsén. De a legutóbbi második és harmadik, azaz a Videoton és a Vasas sem járt jobban. A Videoton az újonc Balmazújváros ellen veszített szintén két pontot, a Vasasnak ennyi sem jutott, otthon kapott ki a Diósgyőrtől.

A Ferencváros sokkal több lehetőséget dolgozott ki, mint az újonc, de idén minőségi játékosokat igazoló Puskás, de mind a két oldalon volt annyi helyzet, amely miatt igazságos a pontosztozkodás. A vendég, felcsúti csapat szerzett vezetést, Márkvárt kiváló indításából Szakály Péter lőtt higgadtan a kapuba. Nem sokkal az első félidő lefújás előtt Varga Roland lőtt szenzációs szabadrúgás gólt.

A második félidőben többet támadott a Fradi, helyzete is volt, de Dibusz Dénes is kaphatott volna gólt. A legszomorúbb jelenet a 80. percben zajlott le, amikor a csereként beállt Hajnal Tamás ütközött Spandler Csabával, ájultan esett össze, hordágyon, nyakmerevítővel vitték le.

A Videoton sem bírt az újonccal, a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese a Balmazújváros ellen hullajtott el nagyon fontos két pontot. A mérkőzés elején a Videoton volt fölényben, de az újonc Balmazújváros egyáltalán nem játszott megilletődötten, és Andric jóvoltából a vezetést is megszerezte.

A hazaiakat a bekapott gól sem igazán rázta fel, a fehérvári szurkolók többször füttyszóval jelezték nemtetszésüket. A második félidőben egyenlített a hazai csapat, Lazovics volt eredményes fejjel. A Videoton a folytatásban hiába volt nagy fölényben, újabb gólt nem tudott szerezni.

A tavalyi bronzérmes Vasas sem ilyen szezonkezdetről álmodott. Kiesett az Európa Ligából, majd a bajnoki rajton az újjászerveződő Diósgyőrtől kapott ki simán. A kezdés utáni percekben a vendégek nyomás alá helyezték a Vasas kapuját.

A DVTK az 5. percben Vela révén előnybe került, s a folytatásban is aktívabb és kapura veszélyesebb maradt. A Vasas ritkán tudott támadást vezetni, inkább felívelt labdákkal próbált zavart kelteni. Akár négy góllal is vezethetett volna a Diósgyőr. Az angyalföldiek a második félidőben sem talált fogást a sokat futó, egymást rendre kisegítő vendégeken. A 73. percben Szarka Ákos fejesével megduplázták az előnyüket, a hajrában a Vasas szépíteni sem tudott.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Ferencváros-Puskás Akadémia 1-1 (1-1)

Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (0-1)

Vasas-DVTK 0-2 (0-1)

Rovatok