Index Vakbarát Hírportál

Morata hivatalosan is a Chelsea játékosa lett

2017. július 22., szombat 11:35

A londoni klub honlapján megjelent hivatalos közlemény szerint lezárult Alvaro Morata átigazolása, a spanyol csatár 5 évre írt alá. A küszöbön álló üzletről már három napja, szerdán beszámoltunk, pénteken pedig Morata már a Chelsea honlapjának nyilatkozott.

"Örülök, hogy itt vagyok. Hihetelen érzés egy ekkora klub részének lenni. Szeretnék keményen dolgozni, annyi gólt lőni, amennyit csak tudok, és annyit kupát nyerni, amennyit csak lehet" – mondta motiváltan.

Hogy miként került Morata a Chelsea-hez, illetve milyen dominót indíthat el az igazolás, azt elolvashatja korábbi cikkünkben.

Morata már az ázsiai felkészülési turnéra is a csapattal tart. Michael Emenalo, a Chelsea technikai igazgatója szerint egy olyan játékost szerzett a klub, aki a legmagasabb szinten bizonyította klasszisát, és hatlmas erőssége lesz Antonio Conte csapatának.

Morata az elmúlt szezonban 20 gólt lőtt a Real Madrid színeiben, annak ellenére, hogy nem számított elsőszámú csatárnak. A játékos az angol média szerint 60 millió fontért, azaz 66 millió euróért váltott klubot, ezzel a Chelsea történetének legdrágább igazolása lett. 

Érdekesség, hogy elődje szintén egy spanyol csatár volt, Fernando Torres, aki 2011-ben Liverpoolból költözött Londonba 50 millió fontért. A Chelsea szurkolói persze remélik, hogy a párhuzamok itt véget is érnek a két játékos között. Torres ugyanis a fővárosban szabályosan elfelejtett futballozni, és azóta is árnyéka régi önmagának.

Rovatok