Index Vakbarát Hírportál

Újpest-stadionbezárás az UTE-Fradi vége

2017. július 25., kedd 17:06

Stadionbezárással büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség a Újpestet a múlt hétvégi Újpest-Ferencváros meccs után, amiért a hazai klub megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói pedig jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, több alkalommal is huhogtak az ellenfél színes bőrű játékosának labdaérintésénél, valamint szidalmazták az ellenfelet.

A stadionbezárás az Újpest-Vasas mérkőzést érinti, emellett 600 ezer forintos pénzbüntetést is kaptak, a zárt kapus meccset a Paks elleni nyitóforduló után elrendelt felfüggesztett büntetés után érvényesítették.

Büntetést kapott az FTC is, 150 ezer forintot fizethetnek az ellenfelet szidalmazó szurkolóik miatt.

A Budapest Honvédot mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolói részéről tárgy játéktérre dobásáért, valamint szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért - más sportszervezet és a játékvezetők szidalmazásáért - 200 ezer forintra büntette az MLSZ, míg a Diósgyőr a szurkolóik más sportszervezet szidalmazása miatt fizethet 150 ezer forintot.

Az OTP Bank Liga második fordulójában kiállított Kecskés Tamás (Paks) és Nagy Gergő (Honvéd) egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, jelenti az MTI.

Rovatok