Index Vakbarát Hírportál

Piqué ismertette Neymar helyzetét

2017. július 26., szerda 09:58

A Paris Saint-Germain nem jelentett be semmi különöset a kedd éjjelre hirdetett sajtótájékoztatóján, sőt, Neymarral kapcsolatos kérdéseket nem is fogadott Unai Emery edző és Edinson Cavani, középcsatár.

Velük párhuzamosan, szintén Amerikában, Washingtonban, egyik másik sajtótájékoztatón a barcás Gerard Piqué és Javier Mascherano elmesélte, mi megy a Barcelona öltözőjében, hogyan próbálják rávenni Neymart, hogy ne szerződjön tőlük a PSG-be.

Piqué azzal kezdte, hogy elárulta, a hétfőn posztol "marad" fotója csak a saját megérzése a brazillal kapcsolatban, nem Neymar közölte ezt vele, bár ő ezt szűrte le, miután beszélt a csapattársával. Aztán részletezte a helyzetet.

Beszélgettünk vele, nem csak én, jópár csapattársam is, megpróbáltuk neki elmagyarázni barátként, milyen szituációba került. Azt mondtam neki, érthető, és természetesen elfogadjuk, hogy ajánlatai vannak. Bár úgy tűnik, a pénz van a középpontban, de lehet sportprojekt is. Szakmailag a Barca a legjobb hely neki. (Párizsban) ő lenne a sztár, mert itt itt van Messi, a világ legjobbja. Viszont ő még csak 25, nagyszerű futballista, és ha Párizsban nem nyeri meg a BL-t, sosem fogják úgy elismerni, ahogy kellene. Hiszen, és tisztelettel mondom ezt, gyengébb bajnokságba kerülne. Még vacillál, mi próbáljuk meggyőzni.


Neymart 222 millió euróért kivásárolná a PSG a Barcától, így mostani klubja nem tehetne semmit, ha valaki ezt az összeget leteszi, viheti.

Mascherano is elmondta véleményét.

Mindenki úgy gondolja, ahogy Piqué mondta. Neymar klasszisa és karaktere nagyon fontos nekünk. Mindannyian leültünk vele dumálni kicsit, Messi is, az egész csapat azt akarja, hogy maradjon.


Vagyis, ami immár 100 százalék, hogy a 222 milliós értesülés igaz, a PSG-Neymar-tárgyalás igaz, és az is igaz lehet, hogy a brazil még nem döntött. Bár a párizsiakkal nem ő, hanem apja és egyben ügynöke, idősebb Neymar tárgyal, és az ő igenje a fia igenjét is jelentené.

Az ESPN úgy értesült, bár Neymart nem bántotta, az öregnek nem tetszett Piqué "maradok" posztja sem.

Neymar a felkészülést a Barcával folytatja Washingtonban, szerdán a Manchester Uniteddel játszanak edzőmeccset.

Rovatok