Index Vakbarát Hírportál

Máris megsérült a Bayern legújabb sztárja

2017. augusztus 3., csütörtök 08:43

Két kulcsjátékos, az egy hónapja a Realtól megszerzett James Rodríguez és Thiago Alcántara is megsérült a Bayern München labdarúgói közül, a szombati Borussia Dortmund elleni Szuperkupa-mérkőzésen így egyikük sem léphet majd pályára – írja az MTI. 

A spanyol Thiago hasizomsérülés miatt biztosan kihagyja a szombati meccset, a kolumbiai James combsérülése pedig ennél is komolyabb, ő augusztus 18-án, a Bundesliga első fordulójában sem játszhat majd a Bayern Leverkusen ellen.

 A két sérülés a legrosszabbkor jött a müncheni csapatnak, a július közepén tartott Telekom Kupa megnyerése óta ugyanis csak egy edzőmérkőzést tudott győzni, négyszer kikapott, egyszer pedig döntetlent ért el. Carlo Ancelotti együttese a hazai rendezésű Audi Kupán kedden a Liverpooltól, szerdán pedig a Napolitól szenvedett vereséget, erről az olasz vezetőedző úgy nyilatkozott, Jérome Boateng és Arjen Robben a sérülése után még nincs a legjobb formában.

A szakvezető egyelőre nem találja az egyensúlyt csapata védekezése és támadójátéka között, Karl-Heinz Rummenigge klubelnök azonban igyekezett megnyugtatni a csalódott szurkolókat, mikor azt hangsúlyozta, hogy a Dortmund elleni szombati meccs nagyon fontos a klub számára.

Hullámzó a teljesítményünk, de a Bayern célja az, hogy állandóan sikeres legyen. Semmi rossz nem történt, de ez jó figyelmeztetés volt. A szombati lesz az első tétmeccsünk, amelyen eredményesek lehetünk.

– mondta a csapat világbajnok csatára, Thomas Müller, aki szerint az biztos, hogy egyelőre nem tudnak úgy teljesíteni, ahogy az egész szezonban kellene.

Rovatok