Index Vakbarát Hírportál

Ez Dárdai új Herthája

2017. augusztus 12., szombat 11:27

A legnagyobb német bulvárlap, a Bild foglalkozott a Hertha BSC-vel. A német Bundesliga-csapat hétfőn kupameccset játszik, és a lap megszólaltatta Dárdai Pál edzőt. A cikk címében idézik az edzőt, aki szerint a csapat korábban lassú és körülményes volt, de most már gyors és ügyes.

Az új stílusért négy játékos felelős, akik hétfőn a Rostock ellen vezetik majd a csapatot a Német Kupa második fordulójában. A bal oldalon a 25 éves Marvin Plattenhardt és Alexander Esswein, a jobb szélen pedig a 23 éves Mitchell Weiser és Mathew Leckie. Dárdai azt mondta, az most a terv, hogy a szélen gyors támadásokat vezessenek, pontosan adjanak be, amit tökéletes befejezés kísér.

Szerinte Plattenhardt nemzetközi szinten is gyorsnak számít, Esswein a felkészülési meccseken megmutatta, hogy képes gyorsan támadni, a jobb oldalon a két említett játékos pedig jól kiegészítik egymást. Weiserrel kapcsolatban Dárdai megjegyezte, hogy minőségi játékos, bárhol tudja játszatni. Meglepő húzásokra képes, egy az egy elleni játékban pedig nagyon erős.

Középen Ibisevicre épít. Dárdai szerint ez az új Hertha, ezen dolgoztak az elmúlt hetekben. Egy-két érintéses, gyors kombinációkat tanultak be, és Dárdai elégedett azzal, amit látott, szerinte jól néz ki, és működik. Nagyon örülök, hogy végre megy, mondta.

Rovatok