Index Vakbarát Hírportál

Kleinheisler óriási gólpasszt adott az ellenfélnek

2017. augusztus 16., szerda 21:50

Lényegében már az első meccsen eldőlt, hogy nem lesz ott a BL-főtáblán Kleinheisler László csapata, a kazah Asztana, miután 5-0-s vereséget szenvedtek idegenben a Celtictől. Korhut Mihály és a Hapoel Beer-Seva viszont még jó eséllyel pályázik a csoportkörre, hiszen 2-1-re nyertek otthon a Maribor ellen.

Kedden csak a kispadon kapott helyet Szalai Ádám a Hoffenheim és a Liverpool közti Bajnokok Ligája-selejtezőn, szerdán viszont két magyar játékos is kezdett a playoffkörben: az Asztana Kleinheisler Lászlóval, a Hapeol Beer-Seva pedig Korhut Mihállyal a kezdő tizenegyben állt fel.

Előbbire várt nehezebb csapat, hiszen a skót Celtickel sorsolták őket össze, a papírforma pedig ki is jött köztük, a félidőben már 2-0-ra vezetett a hazai csapat, ráadásul két nagy hibából kerültek előnybe a skótok, hiszen a vezetést egy öngóllal szerezték meg, a második gólnál pedig lényegében Kleinheisler adott gólpasszt Scott Sinclairnek.

A második félidőben a Celtic tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutást, egy indítás után Sinclair kapott tökéletes labdát, még nem volt lesen, két védő mögé lépett ki, simán vágta be a kapuba. Kleinheisler ugyan hátrasprintelt az akcióhoz, de inkább megállt a játékba avatkozás helyett.

A hajrában aztán meglőtte a negyediket és az ötödiket is a Celtic – előbb egy újabb gyors indítással nem tudott mit kezdeni az Asztana. A gólt James Forrest lőtte, Sinclair láthatóan elgondolkodott, hogy beleérjen-e a kapu felé tartó lövésbe, hogy mesterhármast szerezzen, de végül nem kockázatott, nehogy lesen legyen, majd a 88. percben Leigh Griffiths csinált hülyéket a védőkből, beállítva az 5-0-s végeredményt.

Kleinheislerék így sem maradnak európai szereplés nélkül, hiszen a párharcok vesztesei az Európa Liga-csoportkörében folytatják majd.

Korhutéknak jobban alakult a BL-főtáblára jutásért játszott párharc első meccse, igaz, fordítaniuk kellett a győzelemért a Maribor ellen a vendégek korai gólja után. Ez a fordítás viszont már a szünetre megvolt, ráadásul Anthony Nwakaeme egyenlítést érő találta egészen pazar volt, egy védőtől visszafejelt labdát vágott kapura kapásból ballal.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoffkör, 1. mérkőzés

Rovatok