Index Vakbarát Hírportál

Kleinheisler László megpróbálta megmagyarázni megmagyarázhatatlan hibáját

2017. augusztus 18., péntek 10:09

Kleinheisler László klubja, az Asztana a Celtic vendégeként jelentős verésbe futott bele szerdán este Glasgowban a Bajnokok Ligájának playoffkörében. Az európai színtéren az utóbbi években elég köhögősen szereplő skótok ötöt vágtak a kazahoknak, akik ezek után nem valószínű, hogy megismételnék a 2015-16-os szezonban bemutatott bravúrjukat, amikor bejutottak a BL csoportkörébe.

A magyar szurkolóknak különösen rossz hír volt, hogy a meccs legszerencsétlenebb és legbutább megoldása épp Kleinheisler László nevéhez fűződött, még úgy is, hogy az Asztana első és utolsó bekapott gólja is öngól volt. Ám Kleinheisler gólpasszával egyik sem érhetett fel.

Kleinheisler pénteken a Nemzeti Sportban próbálta megmagyarázni, hogy milyen meggondolásból ugratta ki tökéletesen az ellenfél játékosát egy hátrapasszal, de nem lettünk sokkal okosabbak.

„Nem akartam hátrafelé passzolni, balszerencsés mozdulat volt. Nincs rá mentség, sajnos nem tudjuk visszaforgatni az idő kerekét.”

A második mondat igazságtartalmával nehéz vitatkozni, az előtte megfogalmazott állítás viszont ellenáll az értelmezésnek. Ha nem hátrapasszolni akart, akkor mit? Miben számított más kimenetelre, amikor kifordított belsővel, irányítottan a saját kapuja felé tette a labdát? Még az is elég egyértelműen látszik a felvételen, hogy konkrétan az egyik középhátvédet nézte ki magának, csak aztán nem sikerült odatennie neki a labdát.

Ezt tényleg az a szituáció volt, amit teljesen felesleges igyekezet volt magyarázni. Így csak egy kicsit még hülyébben jött ki a dologból, ami pedig nem volt könnyű.

A magyar szurkolók legfeljebb annak örülhetnek, hogy a magyarázkodás alapján Kleinheisler legalább utólag felfogta, hogy ezt a passzt már megpróbálni is ostobaság volt. A kazah drukkerek meg azzal vigasztalódhatnak, hogy csak a BL-t bukták, az Európa-liga csoportkörében már így is ott vannak. 

Rovatok