Index Vakbarát Hírportál

Kétmillió eurót kér a Felcsút "a mi Maradonánkért"

2017. augusztus 22., kedd 08:19

A felcsúti Puskás Akadémia kétmillió eurót, átszámítva több mint hatszázmillió forintot kér a háromszoros válogatott futballista, Sallai Roland játékjogáért - írja az MTI.

A Bajnokok Ligája selejtezőjében ősszel legrosszabb esetben is az Európa Liga csoportkörében induló ciprusi Apoel Nicosia szerződtetné a 20 éves futballistát, de egyelőre nem tudtak megállapodni a felek a vételárról. Sallai felcsúti szerződése 2018. június 30-án jár le, az előző szezont az olasz Palermónál töltötte kölcsönben, ahol 21 bajnokin egy gólt szerzett.

Sallai újra külföldön akarja folytatni, korábbi klubja, a Palermo is hajlandó lett volna fizetni érte, de olasz lapértesülések szerint sokallták a 2 millió eurót. Ráadásul a játékos sem ment volna szívesen a másodosztályba került csapathoz.

A Magyar Időknek nyilatkozó források szerint a Palermo sajátos üzleti konstrukciót ajánlott a Puskás Akadémiának: 2 millió eurónál alacsonyabb összegért és a későbbi átigazolási díj egy bizonyos százalékáért vásárolta volna meg Sallait, de a Felcsút egyelőre ragaszkodik az eredeti vételárhoz. Az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, ha a kérő addig megállapodik a Puskás Akadémiával, Sallai újra külföldön futballozhat.

A Felcsút edzője, Pintér Attila a hétvégi győztes bajnokijuk után a mi Maradonánknak nevezte a klub saját nevelésű tehetségét.

Rovatok