Index Vakbarát Hírportál

Négy 11-es hét perc alatt, két meg nem adott gól

2017. augusztus 24., csütörtök 11:22

Egészen biztosan nem kerültek még a brit lapok címoldalára a tizedik ligában szereplő Erith Town és a nyolcadik osztályban szerepelő Whyteleafe FC futballcsapatai. Most a szerdai, FA Kupában lejátszott előselejtezőjük miatt írt a meccsükről a BBC. Egészen hihetetlen futballhangulat volt a Londontól 30 kilométerre fekvő Erith városkájában.

Mivel a két csapat az első meccsen 1-1-et játszott, így megismételt meccs következett. Négy tizenegyes hét perc alatt, két meg nem adott gól, 120 perces csata és a végén tizenegyes párbaj, majd a kisebb csapat továbbjutása. Valódi kupahangulat.

Jól kezdődött a hazai csapat számára a meccs, hiszen a 38. percben már 2-0-ra vezettek. Előbb szabadrúgásból, majd tizenegyesből. Aztán az első félidő következő hét perce igazi kupahangulatot hozott. Még négy gól esett, amelyből háromszor a büntetőpontról találtak be a játékosok. Az Erith Town 3-2-es előnyével mentek pihenni a csapatok.

A második játékrészben aztán tovább fokozódtak az izgalmak, igaz csak egy gól esett. Ezt Whyteleafe FC szerezte, így kiegyenlített. Viszont lőtt még kettőt, de ezt meg a játékvezető nem adta meg, így 90 perc után megint döntetlen, ezúttal 3-3 volt az állás.

Az izgalmak fokozódtak, hiszen a 120 perc után sem született döntés, és az FA Kupa szabályai szerint, mivel a megismételt meccs is döntetlen lett, így büntetőkkel döntötték el a továbbjutást.

Ez pedig az Erith Townak sikerült jobban, 4-1-re nyert, azaz a meccsen kilenc sikeres büntetőt láthattak a nézők.

A hivatalos honlap szerint sajnos csak 94-en, mert ennyien voltak az amúgy 1000 férőhelyes Badgers Sports Groundon. A klub ezzel bejutott az FA Kupa első selejtező fordulójába. Ahhoz, hogy a profi csapatokkal játszhasson még négy kört kell nyerni. Ez története során még egyszer sem sikerült a Londonhoz közeli csapatnak, legtovább a második selejtező körig jutottak eddig.

Rovatok