Index Vakbarát Hírportál

Miért kerül Messi csak 300 millióba?

2017. szeptember 5., kedd 18:41

Neymar a nyáron világrekordért hagyta el a Barcelonát, 222 millió euróért vásárolta ki magát a szerződéséből, és csatlakozott a PSG-hez. Innen kezdve egyértelmű, ha a katari kézben lévő PSG vagy az abu-dzabi tulajdonú Manchester City akar valakit, meg is veszi, de a Barca így sem biztosítja be irreálisnak tűnő pénzekre legjobbjait. 

A Real Madridnál Cristiano Ronaldo kivásárlásija 1 milliárd euró évek óta, de a többi kulcsjátékos záradékán is félmilliárd van. Ezzel szemben Lionel Messi új szerződésében is csak 300 millió szerepel.

"A Barca sosem fog maradásra kötelezni egy játékost, ha az azt mondja nekünk, menni akar. Más kluboknál nem így van, de mi másképp működünk. Semmit nem számít, ha a kivásárlási záradék 500-600 millió euró vagy egy-másfél milliárd. Írhatunk bármennyit, de ha a játékos menni akar, leülünk, és megbeszéljük, hogyan csináljuk. Ez az, ami Neymarral nem történt meg, pedig mindenkinek jobb lett volna" - mondta a Sport.es-nek Josep Bartomeu Barcelona-elnök.

Nem biztos, hogy ez az elv megnyugtatja a Barca-drukkereket, de Bartomeu arról is igyekezett meggyőzni, hogy Messi új szerződése rendben van. Nem tagadta, hogy maga az argentin még nem írta alá, de elárulta, apja és fivére már ellenjegyezte az új megállapodást, és a játékos is hamarosan megteszi.

A kérdésre, hogy nem fél-e tőle, hogy Messi mostani, jövő nyáron lejáró szerződését hagyja kifutni, és ingyen távozik, azt felelte:

Leo Barcelona iránti elkötelezettségét látva, nem.

Rovatok