Index Vakbarát Hírportál

Történelmi meccs a Bundesligában, nő vezeti Dárdaiék meccsét

2017. szeptember 8., péntek 09:26

A Bundesliga történetében először női bíró fog meccset vezetni vasárnap. Bibiana Steinhaus Dárdai Pál csapatának is fújni fog, a Werder Bremen–Hertha BSC-meccset kapta meg.

A rendőrként dolgozó 38 éves Steinhaus hat éven át bíráskodott a másodosztályban, májusban kapta meg azokat az engedélyeket, amelyekkel szintet léphetett.

Steinhaus idén a női Bajnokok Ligája-döntőt is vezette, és szerepelt a női Eb-n. Emlékezetes férfi meccse is volt. A Német Kupában a Bayern München–Chemnitz-mérkőzésen egy szabadrúgásnál Franck Ribéry kikötötte a cipőfűzőjét.

Még korábban éppen a Hertha egyik játékosával volt vicces jelenete, Peter Niemeyer fogta meg véletlenül a játékvezető mellét.

Steinhaus fogadtatása elég jó, még ha korábban több játékos is kritizálta. „Megérdemli a nagyszerű teljesítményei alapján a Bundesligát" – mondta a Bremen edzője, Alexander Nouri.

„Örülök, nekem mindegy, hogy férfi vagy nő bíráskodik, a lényeg, hogy végezze jól a munkáját" – nyilatkozta Julian Nagelsmann, a Hoffenheim edzője.

Rovatok