Index Vakbarát Hírportál

A Bayern-górék kiosztották Lewandowskit és Müllert rummenigge hoeness

2017. szeptember 11., hétfő 16:12

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem örül annak, hogy Robert Lewandowski ismét kritizálta a csapatot.

"Sajnálom a kijelentéseit" - utalt a Bild című lapban Rummenigge arra a nyilatkozatra, amit a lengyel a Spiegelnek adott. Lewandowski az interjúban azt mondta: a Bayernnek többet kellene költenie az átigazolási piacon, hogy megőrizze versenyképességét.

A Bayern júniusban megdöntötte klubrekordját azzal, hogy 41,5 millió eurót (12,7 milliárd forintot) fizetett Corentin Tolissóért, de később Neymar Párizsba szerződése után (222 millió euró), az átigazolási piacon elszabadult vételárak kapcsán Rummenigge, valamint a müncheni elnök, Uli Hoeness is kifejezte aggályait. És topjátékost már nem is vettek.

Rummenigge a mostani interjúban emlékeztetett arra, hogy Lewandowski nem először mond negatív dolgokat saját klubjáról. Az előző idényben a Freiburg elleni bajnoki után azt nyilatkozta, hogy nem kapott kellő támogatást a csapattársaitól, a nyáron pedig a csapat ázsiai túrájával volt baja, szerinte gazdaságilag se éri meg. A vezérigazgató erre úgy reagált: "az ő álomklubja, a Real Madrid huszonnégy napot volt úton hőségben, kétszer annyit, mint mi".

Rummenigge szerint a mostani Lewandowski-interjút a támadó tanácsadója, Maik Barthel kezdeményezte, és a megjelenés előtt szándékosan nem láttamoztatta a klubbal.

"Robertnek árt ezzel. Aki az edzőt, a klubot vagy a csapattársait kritizálja, annak velem gyűlik meg a baja" - mondta a Bayern vezérigazgatója. Azt ettől függetlenül nem mondta, hogy Lewandowski bármiféle szankcióra számíthat.

"A hétvége igazi problémája számomra nem Robert interjúja volt, hanem az, hogy nagyon gyenge játékkal kikaptunk a Hoffenheimtől. Szimpatikus, amikor egy futballista aggódik a klubjáért, de

jobban tenné, ha a saját játékára összpontosítana.

Ha ő jobb, akkor elérjük a céljainkat" - mondta Hoeness a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi rajtja előtt.

A közelmúltban a müncheniek másik sztárja, Thomas Müller sem beszélt pozitívan a Bayernről. A csatár a vezetőedzőre, Carlo Ancelottira panaszkodott a kevés játéklehetősége miatt.

"Nem volt teljesen rendben, és mostanában

túl sokat okoskodik, ahelyett, hogy a futballra koncentrálna

- osztotta ki Müllert Rummenigge.

A Bayern München két bajnoki győzelemmel kezdte a szezont, majd a Bundesliga harmadik fordulójában 2-0-ra kikapott szombaton Hoffenheimben. Kedden a BL-ben Münchenben kezdenek az Anderlechttel. (MTI/Index)

Rovatok