Index Vakbarát Hírportál

Ki másnál is mutatkozhatott volna be a gólkamera a BL-ben?

2017. szeptember 14., csütörtök 10:58

Cristiano Ronaldo a Konfödkupán már rálegyintett a videóbíró egyik - teljesen korrekt - döntésére még júniusban, most az a megtiszteltetés érte, hogy a Bajnokok Ligájában épp az ő egyik lövésénél mutatkozott be a gólkamera.

1-0-ra vezettek a második félidőben az APOEL ellen, amikor a portugál közelről telibe találta a lécet, a labda a vonalra, majd kifelé pattant. A szupersztár kézzel-lábbal reklamálni kezdte, hogy ez bent volt - tévén is úgy tűnt -, de a bíró nem állította meg a játékot. Alapvonali segédje pedig a karján lévő jelzőt mutogatva jelezte a játékosnak, az óra szerint ez nem volt bent. Ronaldo nehezen nyugodott bele.

Percek múlva a közvetítésben is megmutatták, a labda a vonalon pattant, és újranézve ez már szabad szemmel is biztos. (A meccs 3-0 lett a Realnak.)

A gólkamerát ebben a szezonban használják először a Bajnokok Ligájában, megtehetnék a videóbíróval is, de azt a vébére tartogatják, és majd csak a következő idénytől vetik be a BL-ben. Már ha beválik a vébén.

A Serie A-ban és a Bundesligában viszont már most alkalmazzák, az eddigi pár fordulóban többször segített is helyesen dönteni.

Rovatok