Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo halott apjával viccelődött Van Nistelrooy

2017. szeptember 25., hétfő 09:53

Ruud van Nistelrooy 2001 és 2006 között öt szezon alatt 150 gólt lőtt a Manchester United színeiben, ám a holland csatárnak mégis dicstelenül kellett távoznia a csapattól, miután viszonya kezelhetetlenül megromlott Cristiano Ronaldóval.

Az ellentétek az ifjú Ronaldo játékstílusából fakadtak, a korábban David Beckham labdáihoz szokó Nistelrooy ugyanis egyre hangosabban nehezményezte, hogy alig kap beadást a cselgép portugáltól. Az utolsó csepp viszont egy olyan beszólás volt, ami után Ferguson rögtön eldöntötte, hogy megszabadul a holland csatártól.

A sztorit Alistair Campbell, Tony Blair egykori sajtófőnöke mesélte el új könyvében. Az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnökét szolgáló Campbell bizalmas kapcsolatban volt a Manchester United edzőlegendájával, elmondása szerint maga Sir Alex Ferguson osztotta meg vele a történetet.

Campell így ír Nistelrooy és az edző konfliktusáról:

"Nagyon önzőnek tartotta, és nem igazán tudta, mit csináljon vele"

Az utolsó csepp az volt, amikor azt mondta Ronaldónak, hogy talált neki egy új apukát Carlos személyében. Mindez nem sokkal azután történt, hogy Ronaldo apja, aki köztudottan alkoholista volt, meghalt."

(Carlos Queiroz Ferguson segítője volt a Unitednél)

"Carlos kérte, hogy mutasson tiszteletet, de ő azt felelte, hogy nem tisztel senkit a Unitednél. Később bocsánatot kért, de Ronaldo nem fogadta el. Amikor Ferguson értesült a történtekről, azonnal hazaküldte."

A csatárt az idény végén (2006-ban) el is adták a Real Madridnak. A sors végül úgy hozta, hogy három évre rá Ronaldo is oda igazolt, Nistelrooy pedig – talán nem véletlenül – a következő szezonban eljött Madridból.

Rovatok