Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: a Bayern kirúgta Ancelottit

2017. szeptember 28., csütörtök 14:41

A Bayern München még csütörtökön megvált Carlo Ancelotti edzőtől, miután a csapat súlyos vereségbe szaladt bele szerdán a Bajnokok Ligájában: a PSG intézte el őket 3-0-ra a csoportkörben. 

Közleményükben azt írták, hogy a szezonban nyújtott teljesítmény nem felelt meg az elvárásoknak, és a PSG elleni meccsen történteket nem hagyhatták következmények nélkül, ezért megköszönték az olasz edző munkáját. 

Arról már korábban lehetett hallani, hogy az olasz edző csütörtök délután találkozik a klub vezetésével, és Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság igazgatója is arról beszélt, hogy következményei lesznek a vereségnek.

A helyzetet súlyosbíthatta, hogy állítólag több játékos is Ancelotti ellen fordult, Arjen Robben például nem állt ki a szakember mellett a klub sajtótájékoztatóján: "Fájdalmas vereség volt, erről beszélhetünk, de a kezdőcsapatról, amit az edző összerakott, arról nem mondanék semmit. Egyetlen szó is túl sok lenne" - mondta. 

Utódja átmenetileg a klub korábbi játékosa, Willy Sagnol lesz. 

Vasárnap a Dárdai Pál által vezetett Hertha lesz az ellenfelük. 

Ancelotti csak 2016-ban vette át a német klub irányítását, a múlt idényben bajnokságot és szuperkupát nyert velük. Idén viszont nem sikerült jól a szezonrajt: a bajnokságban a harmadik helyen állnak, igaz, csak három pont a lemaradásuk a listavezető Dortmundhoz képest.

A Bajnokok Ligájában eddig két meccset játszottak a csoportkörben: az elsőn az Anderlechtet verték 3-0-ra, a másodikon pedig kikaptak a PSG-től. 

Rovatok