Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a Hertha, Dárdai Pál csapata az utolsó a csoportban

2017. szeptember 28., csütörtök 20:05 | aznap frissítve

Az Európa Liga csoportkörének második fordulójában Dárdai Pál Herthája a svéd Östersunds ellen, míg a H. Beer Sheva Korhut Mihállyal a kezdőben a Plzen vendégeként lépett pályára. Mindkét magyar érdekeltségű csapat kikapott: a Hertha egy ponttal holtversenyben utolsó, a három pontos Beer Sheva pedig visszacsúszott a harmadik helyre a csoportjában.

A Hertha a mérkőzés favoritjának megfelelően kezdett, de elképesztő bénázások után sikerült még az ajtó-ablak helyzeteket is kihagyni. Egy szerencsétlen kezezés után aztán büntetőt kapott az Östersunds, a szerzett gól pedig jót tett a svédeknek, a mérkőzés második félideje egyértelműen az övék volt.

A második félidőre felpörgött Dárdai csapata, de a mezőfölényt nem sikerült gólra váltani, sőt, alapvetően a svédek voltak veszélyesebbek. Ennek ellenére a Hertha megérdemelte volna az egy pontot, már csak azért is, mert a bírók egy olyan kezezésért nem adtak büntetőt a németeknek, amit a másik oldalon simán befújtak. Mivel az ukrán Zorja meglepetésre legyőzte az Atletic Bilbaót, a csoport két legerősebb csapata egy ponttal holtversenyben utolsó, míg az Östersunds hat egységgel vezeti a J-csoportot.

Az Arsenal eközben Theo Walcott remeklésével 4-2-re győzött a BATE otthonában, a Zenit Szentpétervár pedig két kvázi potyával kisegítve végül 3-1-re nyert a Real Sociedad ellen:

A forduló első meccsén az FC Asztana Kleinheisler László nélkül játszott 1-1-es döntetlent a Slavia Praha ellen. További végeredmények:

Rovatok