Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City nyerte a forduló csúcsrangadóját

2017. szeptember 30., szombat 15:20 | aznap frissítve

Harry Kane hét közben a Bajnokok Ligájában vágott egy mesterhármast a Tottenhamben, de szombaton a bajnokságban sem lassított: vastagon benne volt, hogy a londoni csapat kiütötte a Huddersfieldet a kora délutáni mérkőzésen. 

Az angol válogatott támadó már a kilencedik percben betalált: egy védelmi hibát használt ki, végigrobogott az ellenfél térfelén majd laposan a rövid sarokba lőtt. 

Ezután Ben Davies növelte a Tottenham előnyét kétgólosra, aztán a 24. percben jött megint Kane. Egy bedobás után átvette a labdát, aztán megindult befelé, miközben a védők csak üldözték, majd 18 méterről újabb gólt bombázott. 

Az eredmény már csak a hajrában változott, amikor Moussa Sissoko megszerezte a negyedik tottenhames gólt, ezzel 4-0-ra nyertek.  

Kane-nek ezzel az utóbbi három tétmeccsén hét gólja van, az APOEL elleni triplája előtt a WBA-nak lőtt kettőt,  és a szombati góljaival már a Premier League góllövőlistájának élmezőnyébe is odaért. 

A szombat délután 4-kor kezdődő meccsek közül kiemelkedik a Manchester United hasonlóan sima győzelme a Crystal Palace ellen. A 4-0 csak azok számára lehet bármilyen szinten is meglepő, akik nem tudják, hogy a Palace idén egyetlen gólt sem szerzett, nemhogy pontot. Sőt összességében véve már 11 meccs óta ezt a mérleget bírták felmutatni. (A borzasztó sorozat ma estére 12 meccsesre nőtt.)

A gólgyártást Mata kezdte, majd Fellaini következett, aki mindkétszer egy-egy beadást váltott gólra, meccs legvégén pedig Lukaku is meglőtte a meccsenként szokásos gólját.

 Ami a több meccset illeti, a Stoke ha nehezen is, de végül nyert a Southampton ellen, a West Bromwich Albion visznt kétgólos előnyről végül csak döntetlent játszott az utolsóutáni percben egyenlítő Watford ellen, a West ham United pedig egy 90. percben szerzett Sakho góllal verte a Swansea-t.

A forduló csúcsrangadóján a Manchester City a Chelsea-hez látogatott. A meccs a City enyhe fölényét hozta, a győzelmet végül Kevin de Bruyne szép lövése hozta meg Pep Guardiola csapatának.

Premier League, 6. forduló, szombati mérkőzések:

Rovatok