Index Vakbarát Hírportál

Ancelotti pihen, Robben már magyarázkodik

2017. október 3., kedd 14:14

A Bayern Münchentől múlt héten kirúgott Carlo Ancelotti pihenni akar a következő, közel egy évben, nem akar a futballal foglalkozni.

A következő tíz hónapban kipihenem magam, feltöltődöm, és nem fogok másik csapatnál dolgozni

- nyilatkozta az 58 éves olasz szakember Izraelben, ahol gyerekek tréningjeit vezette egy olyan szervezet tevékenységének részeként, amely a különböző vallású és etnikumú fiatalok együttélését segíti.

Az olasz edző azért tartotta fontosnak mindezt elmondani, mert hazájában már olyan hírek terjengtek, hogy visszatér az AC Milanhoz.

A szakembert múlt csütörtökön állították fel, miután a Bayern egy nappal korábban 3-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Menesztéséről Ancelotti nem kívánt beszélni, de a német csapat vezetői elmondták, a játékosai buktatták meg.

"A hallgatás erény, úgyhogy jobb hallgatni. Vannak rosszabb dolgok is az életben" - ennyivel kommentálta Ancelotti a kirúgását.

Azóta Arjen Robben, a játékospuccs egyik kulcsfigurája kritizálta volt edzőjét, majd kedden már tagadta, hogy bármi negatívat mondott volna róla.

Ez hülyeség, utálom, amikor ilyen történetek terjednek. Én lennék az utolsó, aki az edzőjéről ilyet mondana, vagy bárki másról. Ezeket a dolgokat csak kitalálták

- mondta. Arra célzott, hogy a Kicker szerint Ancelotti edzéseit a 10 éves fia edzéseihez hasonlította.

Korábbi játékosai közül David Beckham kiállt Ancelotti mellett. A korábbi angol sztár úgy nyilatkozott a Daily Mailnek, hogy kevés jobb ember létezik Ancelottinál, a pályán és az on kívül is.

Generációjának legsikeresebb edzője

- dicsérte Beckham, aki 2009-ben a Milannál, 2013-ban a Paris SG-nél dolgozott az olasszal. (Index/MTI)

Rovatok