Index Vakbarát Hírportál

Bale lesérült, Wales lemaradhat a vb-ről

2017. október 3., kedd 22:41

Nehéz helyzetbe került Wales, mert legjobb játékosa, Gareth Bale vádlisérülése miatt nem játszhat a válogatott két utolsó futball-világbajnoki selejtezőjén. Bajnokok Ligája-meccset is kihagyhat. 

Bale elutazott a válogatott edzőtáborába, de hétfőn nem edzett, azt remélték rendbe jön, de a keddi vizsgálatok kimutatták, hogy izomszakadása van, így el sem utazik a csapattal pénteki Grúzia elleni meccsre, majd három nappal később Cardiffban sem játszik az írek ellen. Wales pont Írországgal van nagy versenyben a pótselejtezőt érő második helyért, 14 illetve 13 pontosak, de papíron még a csoportot 18 ponttal vezető Szerbia is megfogható. Ha Wales második lesz, Bale-re akkor sem számíthatnak, nem valószínű, hogy felépül a november 9-14. közötti pótselejtezőkre. Wales utoljára 1958-ban volt vb-n.

Azzal a Real Madridnál is tisztában voltak, hogy Bale nem terhelhető, Zinedine Zidane edző már a vasárnapi Espanyol elleni spanyol bajnokin is pihentette, bár azt mondta, csak elővigyázatosságból.

Bale így nagy valószínűséggel két Bajnokok Ligája-meccset is kihagy, éppen korábbi csapata, a Tottenham ellen nem játszhat október 17-én és november 1-jén.

Rovatok