Index Vakbarát Hírportál

27 év várakozás után Egyiptom megőrült

2017. október 9., hétfő 12:10

Egyiptom majdnem olyan régen járt utoljára futball-világbajnokságon, mint Magyarország, de most drámai meccsen újra kijutott. A 95. percben Mohamed Salah tizenegyesével Egyiptom 2-1-re verte Kongót, és kezdődhetett az országos örömünnep.

A válogatottal szemben nagy volt az elvárás, a csapat argentin edzője, Hector Cuper is nehezen tudta kezelni a helyzetet, azt mondta, még gyógyszert is bevett, mert felment a vérnyomása.

A 63. percben kicsit megnyugodhatott, mert Salah megszerezte a vezetést. A szurkolók már ünnepeltek volna, de a 88. percben Kongó egyenlített. Úgy tűnt, csak a következő fordulóban dől el a továbbjutás. A ráadás percekben szerzett góllal aztán mégis jöhetett az eufória.

Már a pályán és a stadionban is mindenki megőrült, az utcákon is ment a buli, tízezrek voltak kint, teljesen bedugult a város az ünneplő tömegtől.

A vb-n egy rekordot mindjárt elvihetnek az egyiptomiak. Ha nem cserélnek kapust, az akkor 45 éves kapus, Esszám el-Hadari lehet a vb-k történetének legidősebb játékosa. El-Hadari is elég sokat várt erre a vb-re, már húsz éve is válogatott volt.

Rovatok