Index Vakbarát Hírportál

Heynckes: Nem fogom kerülni a konfliktusokat

2017. október 9., hétfő 14:28

Magabiztosan nyilatkozott hétfőn Jupp Heynckes, a Bayern München új trénere, akinek nincs kétsége afelől, hogy a kevésbé erős szezonkezdet és Carlo Ancelotti másfél héttel ezelőtti menesztése után sikerül a jó irányba terelnie a csapatot.

A 72 éves szakember negyedszer ül le a kispadra a Bayernnél, amely jelenleg címvédőként második a Bundesligában, öt ponttal lemaradva az első Borussia Dortmundtól. A Bayern két meccs után három ponttal a Bajnokok Ligájában is a második helyen áll a csoportjában.

"Úgy gondolom, nehéz a helyzet, a csapat éppen változáson megy át" - mondta a játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes, aki korábban 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján. Utolsó szerepvállalása óta nem dolgozott, nyugdíjasként élte napjait. Mostani szerződése az idény végéig szól.

"Vannak sérültek, mint Manuel Neuer, aki a világ legjobb kapusa, vagy Franck Ribéry. Ezek hátráltató tényezők, de úgy érzem, tudom, hogyan kerüljek kapcsolatba a csapattal és tudom, milyen munkát kell elvégeznünk. Biztos vagyok benne, hogy a csapatot újra nyerő pályára tudjuk állítani, mert megvan benne az a minőség, ami ehhez kell" - hangsúlyozta.

Elődjének, Carlo Ancelottinak azért kellett második szezonjában mindössze egy hónap után felállnia a padról, mert a kulcsjátékosok nem szerették. Heynckes arról is beszélt, nem fog meghátrálni az ellentétek elől.

Nem lesz könnyű, de úgy gondolom, megvan a tapasztalatom hozzá. Nem fogom kerülni a konfliktusokat, egy olyan csapatot akarok látni, amelyben mindenki küzd a másikért és tisztelik egymást a játékosok

- jelentette ki.

Heynckes, aki szombaton, a Freiburg elleni hazai bajnokin mutatkozik be újra, kiemelte: a mostani nem visszatérés, inkább egy szívesség, amit jó barátjának, a Bayern München elnökének, Uli Hoenessnek tesz, és az idény után visszamegy a nyugdíjba.

A német mester korábban a Real Madriddal is BL-t nyert és irányította a Benficát, az Athletic Bilbaót, illetve több más német csapatot is.

"Heynckes jelen pillanatban a legjobb megoldás a számunkra - mondta Hoeness. - Érkezésével van időnk átgondolni a helyzetünket, megoldani a problémákat, megtervezni a jövőt, hogy július elsején bemutathassuk az új trénerünket. Boldog vagyok, hogy a legjobb barátom visszatért a Bayernhez." (MTI/Index)

Rovatok