Index Vakbarát Hírportál

Robben utoljára volt válogatott: két góllal búcsúzott

2017. október 11., szerda 09:32

Hollandia kedden 2-0-ra győzte le Svédországot a világbajnoki-selejtező utolsó csoportkörében. Mivel legalább héttel kellett volna nyernie a pótselejtezőhöz, így 2002 óta először maradtak le a világbajnokságról.

Arjen Robben a 96., és egyben utolsó meccsét játszotta a válogatottban, amelyet a 36. és 37. góljával tett emlékezetessé. Előbb büntetőből talált be, majd egy bal oldali beadást vágott be látványosan kapásból a svéd kapu bal oldalába.

Az már a meccs előtt eldőlt, hogy a 33 éves játékos többet nem szerepel a válogatottban. 

2003 áprilisában, 19 évesen, a Portugália elleni meccsen mutatkozott be a válogatottban és az első gólját az októberi Moldávia elleni Eb-selejtezőben szerezte. Három Európa-bajnokságon és három világbajnokságon vett részt. A 2010-es vb-n ezüst-, a 2014-esen bronzérmet nyert Hollandiával.

Mivel a válogatott sem a legutóbbi Eb-re, sem pedig az oroszországi vb-re nem jutott ki, Robben már korábban beszélt arról, hogy visszavonul a nemzeti csapattól, ami a svédek ellen meccs előtt be is jelentett.

A holland válogatott történetében hét olyan játékos van, aki elérte a száz meccset, Robben nem lesz ezek között, jelenleg a kilencedik legtöbbször válogatott játékos. Wesley Sneijdernek van a legtöbb, 132 meccse.

Rovatok