Index Vakbarát Hírportál

Botrány a Felcsút-Fradin, ezért adott büntetőt a bíró

2017. október 15., vasárnap 09:10

Megszakadt a Ferencváros ötmeccses győzelmi sorozata Felcsúton, pedig ha nyertek volna a zöld-fehérek, akkor most vezetnék a bajnokságot a Videoton előtt, amelyik 1-1-et játszott Balmazújvárosban.

Az 1-1-es döntetlenben elég komoly szerepet játszott Bognár Tamás játékvezető, aki Botka ütközésénél nem ítélt büntetőt, egy perccel később viszont igen, amikor Otigba testtel kiszorította a felcsútiak játékosát.

A tizenegyest Knezevic értékesítette a 84. percben, a Fradi-edző, Doll földhöz vágott egy kulacsot, ezért távoznia kellett a kispadról. Segítője, Máté Csaba azt nyilatkozta, a következetességet nem érzékelték, mert a bíró egyébként engedte a test-test elleni játékot egészen addig a pillanatig.

Böde Dániel a meccs után azt mondta, örülhet a bíró, hogy nem rendőri kísérettel kell hazamennie, mert alacsonyabb osztályban ezért megvárták volna a szurkolók. Óvodás szinten sem fújnak be ilyen tizenegyest.

A lelátón ment is a csalózás.

Pintér Attila, a hazaiak szakvezetője, aki a szezon első felében folyamatosan a bírókkal foglalkozott, most természetesen nem tette. Sőt, azt is megígérte, hogy soha többet nem foglalkozik a játékvezetőkkel.

De a legnagyobb mondata ezután hangzott el, ő ugyanis az öltözőben megnézte a visszajátszást, és kétség sem férhetett hozzá, hogy egy büntető volt. "Otigba rúgott is" - állapította meg az NS felvételén.

Az M4 szakértője, Bozsik Péter is cáfolta ezt az állítást a szombat esti gólösszefoglalóban, szerinte semmi sem történt.

A fentebbi fotó pedig egyértelműen azt igazolja, hogy Otigba testtel tolta ki a csatárt, és ha mindkét lába a földön van, nehezen tudott volna rúgni. A visszajtszásokból az is kiderült, a kezét sem használta.

Pintér szabálymagyarázatba is kezdett egyébként, nem szabad megtámasztani sem a csatárt. Egyszer már egy ilyen okoskodásból nem jött jól ki, akkor Puhl Sándor tette helyre. "Ha felperdül a labda, akkor nem les" - ezt szajkózta akkor.

Rovatok