Index Vakbarát Hírportál

Böde Dániel góljával dőlt el a Fradi-Újpest rangadó

2017. október 21., szombat 17:40

Izgalmas, hajtós, kiegyensúlyozott meccset játszott egymással a Ferencváros és az Újpest a Groupama Arénában, amit Böde Dániel gólja döntött el a 81. percben. Mivel a Videoton is győzni tudott, így továbbra is két pont a különbség a két csapat között, az Újpest pedig marad a 9. helyen. 

A Ferencváros meglehetősen álmosan kezdte a mérkőzést, az első 15-20 perc egyértelműen az Újpesté volt, de utána is inkább a vendék játszottak jobban. Böde Dániel nagyon el volt veszve a védők között, az FTC a hamvában holt felívelési kísérleteken túl nem csinált érdemlegeset, az Újpest viszont a széleken és a kapu előtt is jobban játszott, többet tettek a győzelemért.

A második félidőre teljesen más mentalitással érkezett a Ferencváros, Thomas Doll Varga Rolandot és Priskin Tamást is felküldte a pályára, a hazaiak pedig elkezdték bedarálni az újpestieket. Egymás után jöttek a kapura lövések, elkezdett éledezni a széljáték, Böde pedig kivételesen jó labdát kapott a 81. percben és élt is a lehetőséggel.

Ezután már hiába próbált felpörögni a Újpest, nem igazán tudtak helyzeteket kialakítani, így a Ferencváros 1-0-ra behúzta a mérkőzést. Ez volt  egyébként 222. élvonalbeli derbi a két csapat között: ezzel a győzelemmel 101-szer nyert az FTC, 60 döntetlen és 61 Újpest-győzelem mellett.

További eredmények:

(Borítókép:  Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok