Index Vakbarát Hírportál

Ha már nem látom az akaratot a csapaton, felállok

2017. október 28., szombat 10:12

Krízisderbinek nevezte el a német sajtó egy része a szombati Hertha-Hamburg bajnokit, mert a berliniek szeptember huszadika, a Leverkusen legyőzése óta nem nyertek. A Hamburg pedig augusztus 25-e után egyszer sem ünnepelhetett.

A Hertha a 12. helyen áll, a Hamburg az osztályozót jelentő 16. pozícióban, ami nem ritka az utóbbi évek eredményeit figyelembe véve. Markus Gisdol állása lényegesen komolyabb veszélyben van, mint Dárdaié, de a 41 éves magyar edző is rég élhetett át hasonló nyomást.

"Amikor átvettem 2014 őszén a magyar válogatottat, az is egy válsághelyzet volt, a csapat romokban volt. A Herhtánál sem volt egyszerű a helyzet, amikor megkaptam az irányítást, szóval ismerem az ilyen helyzeteket" - emlékezett vissza Dárdai.

Amikor játékos volt, akkor is volt része mélyrepülésben, hiszen 2009-ben még a negyedik helyre jöttek be, a következő szezonban azonban elköszöntek az élvonaltól.

A drukkerek is elveszítették a türelmüket a hétközi Köln elleni hazai kupavereség után, és húszan számonkérték a meccs után az edzőt.

"Nincs ezzel semmi baj, mindig nyitott voltam, rendelkezésre álltam, ha kérdeztek, válaszoltam. A szurkoló pénzt fizetett, többet szeretett volna látni tőlünk megértettem, és elfogadtam a csalódottságukat" - magyarázta.

Megnézte a GPS-adatokat, a véranalízist, a teljesítménydiagnosztikát, de nem látott semmi rosszat, a gyenge egyértelműen mentális okokra vezethető vissza. Blőd gólokat kaptak, és utána rendre harcolniuk kellett az utóbbi időben. Nekik viszont nem sikerült vezetniük a már említett Leverkusen-meccs óta, noha esély azért lett volna rá, akár a bajnokságban, akár az Európa Ligában. A Hoffenheim vagy a Freiburg ellen sikerült egyenlíteni, de akkor sem volt meg az a komfort, hogy vezessenek.   

Elismerte, az első félidőben hiányoztak a kulcspasszok a legfontosabb helyzetekben, ezért nem alakultak ki nagyobb lehetőségek. Több agresszivitásra lesz szükségük, és akarat nélkül nem fog menni.

"Nem érzékelem, hogy nyomás lenne a csapaton, mert a pozíciónk annyira nem rossz. Emberek vagyunk. A csapaton az akaratot szeretném látni mindenkor. Ha ezt az akaratot nem látom, az csak egyet jelent, nem tudom motiválni a csapatot. Én leszek az első, aki levonja a megfelelő konzekviát, ha így lesz, de egyelőre még nem tartunk ezen a ponton" - összegzett.

Nyitókép: nem túl vidám Hertha-játékosok a Köln elleni meccs után (Fabrizio Bensch/Reuters)

Rovatok