Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea ászának már most elege van Londonból

2017. október 31., kedd 08:48

Túl stresszes és túl hangos a város, mondta Álvaro Morata a La Gazzetta dello Sportnak, hozzátette még, szerinte sokáig nem fog tudni ott élni. A futballista megjegyezte még, egy spanyolnak a legideálisabb hely Olaszország.

A Chelsea kedd este az AS Romaval játszik a Bajnokok Ligája csoportkörében, a futballista 2016-ban hagyta el a Juventust és tért vissza Real Madridhoz, majd onnan szerződött nyáron Angliába. Nem is megy neki rosszul, eddigi kilenc meccsén hat gólt szerzett.

„Jól vagyok, Chelsea közepén lakom, London lenyűgöz a sokszínűségével, a kultúrák, vallások kavalkádjával, de nem hiszem, hogy túl sokáig tudnék itt élni. Túl nagy, túl nagyvárosi és túl stresszes.”

Morata, akinek a felesége olasz, nagyon jól érezte magát Torinóban: „Olaszország a spanyol ember számára a legideálisabb ország. Mindent megtalálsz, szépség, történelem, művészet, éttermek, divat, soha nem hagytam volna Olaszországot és a Juvét. Óriási csalódás volt nekem, visszatértem a kiindulási ponthoz, de ugyanúgy bántak velem mint a Juventus-időszak előtt.”

Elmondta, főképp Antonio Conte miatt ment Londonba és már tavassazl elkezdtek beszélgetni az átigazolásról, végül a Chelsea-nél kötött ki. Morata szerződése 2022-ig szól az angol klubnál.

Később Morata egy másik oldalnak nyilatkozva igyekezett megmagyarázni a korábbi mondatait. Szerinte csak félreértelmezték és annyit akart kifejezni, hogy nagyon jól érezte magát a Juvénál és ha a Chelsea tízéves szerződést kínálna, azt is aláírná szívesen. Arra gondolt, hogy ha befejezi a karrierjét, akkor térne haza és a közlekedésre értette, hogy stresszes város London.

Rovatok