Index Vakbarát Hírportál

BL: 5-0-s PSG-kiütés, 0-3-ra égett a Chelsea

2017. október 31., kedd 23:06

Több meglepetéseredménnyel indult a Bajnokok Ligája csoportkörében a negyedik forduló:

Kezdjük a spanyolokkal: a Barcelona pár nagyobb helyzetig jutott csak, de igazán közel nem volt ahhoz, hogy nyerjen Görögországban. Messiék így is kényelmes helyzetben vannak, mivel a Juventus is csak kínlódva hozott össze egy 1-1-et a Sportingnál, így továbbra is vezetik a csoportot, 10 pontjuk van, mögöttük 7 ponttal jönnek az olaszok és 4-gyel a portugálok, vagyis hivatalosan még nincs továbbjutó a D csoportból.

Az B-ben viszont már van, ott a százszázalékos, az Anderlechtet másodjára is kiütő Paris Saint-Germain és a Bayern München is nyolcaddöntős, a németeket ugyanis már nem tudja megelőzni a Celtic. A PSG 5-0-ra verte Párizsban a belgákat, a védő Laywin Kurzawa mesterhármast lőtt, így két meccsen összesen 9-0-s gólkülönbséget hoztak össze az Anderlechttel szemben.

A Bayern München az első félidő közepén vezetést szerzett a Celtic ellen, a skótok a hajrában kiegyenlítettek, de csak három percig reménykedhettek, Javi Martínez ugyanis egy önfeláldozó fejessel újra előnyhöz juttatta a németeket. A spanyol arca felszakadt a fejelésnél, de csak miután megszerezte a győztes gólt.

Azt A csoportban fordulatos meccset játszott Bázelben a Basel és a CSZKA Moszkva – az oroszok visszavágtak a svájciak moszkvai győzelméért, és két védelmi hibából szerzett góllal fordítottak, így életben tartották a továbbjutási reményeiket. A Manchester United egy kihagyott büntetővel is simán verte a Benficát 2-0-ra, de hivatalos még nincsenek ott a nyolcaddöntőben José Mourinhóék.

A C csoportban viszont minden borulni látszik. Az Atlético Madrid mindkét meccsén ikszelt a Qarabaggal, pedig Madridban 30 percet emberelőnyben játszhattak. Az azeriek vezettek, vagyis az életben maradásért kellett mennie a spanyoloknak. Négy meccs után három ponttal a csoport harmadik helyén állnak, innen bravúr kellene a legjobb 16-hoz.

Olyasmi bravúr, amit a Roma hajtott végre: Stephan El Shaarawy duplájával és Diego Perrotti góljával 3-0-ra verték az erőtlennek tűnő Chelsea-t. Az olaszoknak egy perc sem kellett az első gólhoz, El Shaarawy távolról bombázott, de ezt is még két szét, távoli lövés követte a rómaiaktól, akik vezetik a csoportot.

BL-csoportkör, 4 forduló

A csoport

Manchester United (angol)-Benfica (portugál) 2-0 (1-0)

gól: Svilar (45., öngól), Blind (78., 11-esből)

FC Basel (svájci)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (1-0)

gól: Zuffi (32.), illetve Dzagojev (65.), Wernbloom (79.)

A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. FC Basel 6, 3. CSZKA Moszkva 6, 4. Benfica 0

B csoport

Celtic Glasgow (skót)-Bayern München (német) 1-2 (0-1)

gól: McGregor (74.), illetve Coman (22.), Martinez (77.)

Paris Saint-Germain (francia)-RSC Anderlecht (belga) 5-0 (2-0)

gól: Verratti (30.), Neymar (45+4.), Kurzawa (52., 72., 78.)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Paris Saint-Germain 12 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 9, 3. Celtic Glasgow 3, 4. Anderlecht 0

C csoport

AS Roma (olasz)-Chelsea (angol) 3-0 (2-0)

gól: El Shaarawy (1., 36.), Perotti (63.)

Atlético Madrid (spanyol)-Qarabag (azeri) 1-1 (0-1)

gól: Thomas (56.), illetve Michel (40.)

piros lap: Savic (88.), illetve Pedro Henrique (59.)

A csoport állása: 1. AS Roma 8, 2. Chelsea 7 pont, 3. Atlético Madrid 3, 4. Qarabag 2

D csoport

Olimpiakosz Pireusz (görög)-FC Barcelona (spanyol) 0-0

Sporting Lisboa (portugál)-Juventus (olasz) 1-1 (1-0)

gól: Cesar (20.), illetve Higuain (79.)

A csoport állása: 1. FC Barcelona 10 pont, 2. Juventus 7, 3. Sporting Lisboa 4, 4. Olimpiakosz 1

Rovatok