Index Vakbarát Hírportál

A volt MU-futballista a saját szurkolóját karatézta le

2017. november 2., csütörtök 22:04 | aznap frissítve

Ritkán látni olyat, mint ami a Vitória Guimaraes-Marseille Európa Liga meccs előtt történt. A vendég franciák melegítettek, amikor egyre több vendégdrukker szivárgott a pálya szélére a lelátóról, miután egy alapos tűzijátékot rendeztek.

Ment a szócsata a drukkerek és a futballisták között, amikor egyszer csak Evra egy fejre irányuló rúgással próbálta távol tartani az egyik drukkert. Majdnem tömegverekedés lett belőle, szerencsére a közbelépő renderők miatt a szurkolók visszamentek a lelátóra.

A pályán lévő játékvezetők is látták az esetet, így még a meccs előtt kiállították a magáról megfeledkező franciát. Ő lett az Európa Liga első játékosa, akit pályára lépése előtt állítanak ki. A Marseille Evra nélkül, de 11 játékossal kezdte el a meccset.

Az UEFA pénteken közölte, hogy vizsgálatot indít Evra ellen, aki egy meccset biztosan kihagy, de hosszabb eltiltásra is számíthat.

2005-ben hoztak ilyen szabályt, hogy akit a kezdő sípszó előtt állítanak ki valamiért, akkor a piros lappal büntetett csapat 11 játékossal kezdheti a meccset, de amelyik büntetést kapott, elveszíti egyik cseréjét.

Az eset kísértetiesen hasonlít Eric Cantona klasszikusára. Ő még a Manchester Unitedben játszott, mikor elkövette, Evra három éve hagyta el a Unitedet.

Azt nem lehet tudni, mi lehet az amúgy mindig kritikus Marseille-drukkerek baja, hiszen a csapatuk idén kifejezetten jól szerepel, öt meccse veretlen, a bajnokságban a negyedik helyen áll, az Európa Ligában pedig a Salzburg mögött a második.

A Marseille végül kikapott Portugáliában, a Vitória Guimaraes 1-0-ra nyert.

Rovatok