Index Vakbarát Hírportál

Volt Bayern-játékos akadt fenn doppingvizsgálaton

2017. november 3., péntek 22:17

A Bayern München és a Hamburger SV korábbi labdarúgója, Paolo Guerrero az a perui játékos, aki fennakadt a doppingvizsgálaton a válogatott októberi világbajnoki selejtezőjén.

A perui szövetség pénteken közölte, hogy a csatár "abnormális értékeket" produkált, ezért a nemzetközi szövetség 30 napra felfüggesztette a játékjogát. Ez azt jelenti, hogy a perui válogatott 33 éves csapatkapitánya - aki jelenleg a brazil Flamengo játékosa - nem szerepelhet az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtezőn, november 11-én és 15-én.

Az RPP nevű rádiócsatorna pénteken adott hírt arról, hogy doppingolt egy perui futballista az október elején rendezett, argentinok elleni vb-selejtezőn. A meccs 0-0-s eredménnyel zárult, majd a peruiak a zárófordulóban 1-1-es döntetlent játszottak Kolumbiával, amivel megszerezték az ötödik helyet, amely interkontinentális pótselejtezőt ér. Amennyiben a perui csapat sikerrel jár a rájátszás során, jövőre, Oroszországban 1982 óta először lehet ott a sportág legjelentősebb tornáján. (MTI)

Ha Peru nem szerzett volna pontot az argentinok ellen, Chile végzett volna az ötödik helyen a dél-amerikai csoportban.

Rovatok