Index Vakbarát Hírportál

Rögvest a pályarend megszegésével nyitott a visszatérő Fradi-tábor?

2017. november 4., szombat 16:49 | aznap frissítve

"Amíg én vagyok az elnök, marad a szkenner" – hangzott az emlékezetes mondat Kubatovtól, és tényleg maradt, csak éppen a B-közép tagjainak már nem kötelező. Ez kellett hozzá ugyanis, hogy az "eredeti" ultrák visszatérjenek a stadionba. Az egyezség szerint csak ötszázuknak kell szkennelni, a többiek meg bejöhetnek (valaki más) szurkolói kártyájával és arcképes igazolványával.

Cserébe, hogy Kubatov megalázkodott szkenner ügyben, az ultrák megígérték, hogy ezentúl viselkedni fognak, bár az ő felfogásuk szerint ebbe azért egy kis cigányozás belefér.

Ugyanakkor a Green Monsters meccs előtti közleménye szerint: "különböző petárdák/hanggránátok használata és behozatala TILOS! Ezeket mellőzzétek".

Ha szigorúan vett petárdázás nem is volt (nem durrantak a cuccok), de a nagy visszatérés így is jelentős pirotechnikai bemutatóval indult, ami szögesen ellentétes az MLSZ rendszabályaival, amik szerint a résztvevő a sportrendezényen:

  "Nem használhat pirotechnikai eszközt, tüzet nem okozhat"

Ehhez képest:  

Persze lehet, hogy a görögtűz vagy a füstbomba az ultrák szerint nem számít petárdának, de ettől függetlenül abszolút tilos volna ilyesmit bevinni vagy használni a stadionban. Az mondjuk nehezen elképzelhető, hogy ekkora mennyiségben külön engedély nélkül csempészték volna be a szurkolók. Vagy tessék kirúgni szekusokat.  

Persze egy kis füst és fény nem árt senkinek, viszont a jelenség elég sokatmondó, hogy nemcsak a beléptetésnél, de a stadionban is rögvest különszabályok vonatkoznak a B-középre. Viszont nem is kell egy kongó Groupamával fordulnia a kampányra a klubelnök pártigazgatónak.

Rovatok