Index Vakbarát Hírportál

Megtörtént az elképzelhetetlen a 11-eseknél, duplán

2017. november 8., szerda 23:00

Az U19-es Ázsia-bajnokság C csoportjának utolsó körében Irak-Katar meccset rendeztek. Ez döntött a csoportelsőségről, mivel Libanont mindketten 2-0-ra verték, Afganisztán pedig egyik meccsére sem állt ki. A csoport első helyezettje továbbjutott, a másodiknak esélye lehetett, hogy legjobb csoportmásodikként szintén továbblépjen.

Mivel a végeredmény 1-1 lett Irak és Katar között szerda este, valahogy meg kellett határozni a csoportelsőt, azaz a biztos továbbjutót - jöhetett a tizenegyespárbaj.

Katar került előnybe, annyira, hogy az iraki játékosnak be kellett lőnie a maga büntetőjét, hogy folytatódjon a párharc. A katari kapus védett, társai rohantak, és a nyakába ugrottak, győztek.

Csakhogy a bíró jelezte, a tizenegyest meg kell ismételni, mert a kapus elmozdult a vonalról a lövés előtt. Ez így is történt, és a bíró mindezt egy sárgával is nyomatékosította a kapusnak: a kiugrásért a szabályok szerint mehet a lap. (Csak ezt a legritkább esetben tartják be, mert akkor ugye minden kapust ki kéne szórni.)

Lényeg a lényeg: a kapusnak ez a második sárgája volt a meccsen, így a bíró a tizenegyesrúgások közben kiállította - ilyet se nagyon látott még a világ.

Mivel ugye cserélni nem lehet, egy katari mezőnyjátékosnak kellett odaállnia a vonalra a megismételt lövéshez. Ez meg is történt, sőt, annyira jól sikerült, hogy

a játékos kifogta a büntetőt, ráadásul lábbal.

Így 1-1 után Katar ment tovább csoportelsőként. De hamar kiderült, Irak legjobb másodikként szintén továbbjutott a C csoportból.

Összegezve, két rém szokatlan dolgot is láttunk:

Rovatok