Index Vakbarát Hírportál

Vieri összeveszett Linekerrel Benzemán

2017. november 8., szerda 18:29

Nem túl gyakran fordul elő, hogy exfutballisták a tévében vagy Twitteren kezdenek üzengetni egymásnak, pláne nem egy, még aktív kollégájuk miatt. De ez történt két volt világklasszis csatár, Gary Lineker és Christian Vieri között.

Lineker még október közepén, a Real-Tottenham 1-1 után találta meg a realos Karim Benzemát, aki tényleg elég pocsék formában van, 12 meccsen 2 gólt tudott összehozni a szezonban, abból is az egyiket még augusztusban.

Lineker azt twittelte, Benzema nem "túlértékelt-e kissé", hogy "kétmeccsenként egy gól a Madridban semmi különös" - ez Benzema átlaga - és hogy "nem csak Cristiano brilliáns tudása menti meg?"

A Bein Sport amerikai ágánál szakkommentátorkodó Vierit a műsorvezetőnő kedden szembesítette a kritikákkal, és az olasz úgy kiakadt, hogy még személyeskedni is kezdett.

Nem is értem, Gary Lineker hogy dolgozhat a tévében! Persze csak az angol tévében dolgozhat. Az összes gólját az ötösön belülről lőtte! Ő is csatár, és ha egy másik csatár pár meccsen nem lő gólt, akkor meg kell gyilkolni? Tudhatná, hogy megy ez.

Lineker újra csak a Twitteren válaszolt, azt írta - magára célozva - "azért van a tévében, hogy kérdéseket tegyen fel futballistákról, és ez néha azzal jár, hogy kérdéseket tesz fel futballistákról".

Vagyis jelezte, hogy ő a kritikáit inkább felvetésnek szánta.

A vitába közvetve beszállt Benzema edzője a Real Madridnál, Zinedine Zidane is, amikor hallott Lineker felvetéseiről, annyit mondott, "kínosak".

Benzema a bajnokságban 215 napja nem talált be hazai pályán, egy bajnoki gólját Getaféban szerezte úgy egy hónapja. Akkor, amikor Cristiano Ronaldo lőtte a maga egy bajnoki gólját a szezonban. A Bernabeu-ban 178 napja gólképtelen ő is. (A számok csalókák a bő két hónap nyári szünet miatt.) A portugál a BL-ben viszont jól megy, négy meccsen hat gólja van, vezeti a góllövőlistát.

Rovatok