Index Vakbarát Hírportál

Messi: Nem én rakom össze a válogatottat

2017. november 9., csütörtök 08:14

Leo Messi tovább készül az argentin válogatottal Moszkvában a szombati barátságos meccsre, az edzések végén volt ideje interjút is adni hazája tévéseinek. Rég nem történt ilyesmi, ugyanis egyik csapattársuk miatt sajtócsendet hirdettek az argentin újságírókkal szemben.

Most viszont Messi két tévécsatorna riporterével is beszélt, az egyik az ESPN argentin tudósítója volt.

A 30 éves klasszis igyekezett helyretenni dolgokat, mindenek előtt azt, hogy állítólag ő válogatja be az embereket az argentin csapatba. Az interes Mauro Icardit sokáig egy kapitány sem hívta meg, Messi azt mondja, nem miatta nem jöhetett, ahogy a többiek nem miatta jöhettek.

Hazugság, hogy a barátaimat és a kedvenc edzőimet rakom be a válogatottba. Én csak egy játékos vagyok. Azt állítani róluk, Di Mariáról, Agüeróról, Higuainról és Mascheranóról, világklasszisokról, hogy csak azért játszanak, mert Messi barátai, tiszteletlenség velük és velem szemben is. Hazugság, hogy nem akartuk Icardit. Sosem teszek be vagy veszek ki embereket a csapatból.

A szupersztár viszont már beletörődött, hogy az igazság nehezen jut át a nyilvánosságnak.

Dühít, hogy az emberek könnyelműen állítanak bizonyos dolgokat, amelyekről semmit sem tudnak. Vagyis az egyik oldalról dühít, a másikról viszont már hozzászoktam, hogy ez így megy. Megszoktam, hogy röhejes dolgokat híresztelnek rólam és a csapattársaimról, ahogy az utóbbi jó pár évben tették

- célzott Messi leginkább az újságírókra.

Mauro Icardit szeptemberben négy év után hívták meg újra a válogatottba, Jorge Sampaoli kapitány a mostani Oroszország és Nigéria elleni keretbe is betette, de sérülés miatt nem lehet ott Moszkvában, majd a jövő héten Krasznodarban.

Sampaoli eredeti kerete az oroszországi meccsekre

Kapusok: Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzman (Tigres), Agustin Marchesin (Club America)

Védők: Javier Mascherano (FC Barcelona), Nicolas Otamendi (Manchester City), Federico Fazio (Roma), Gabriel Mercado (Sevilla), German Pezzella (Fiorentina), Emiliano Insua (Stuttgart)

Középpályások: Ever Banega (Sevilla), Eduardo Salvio (Benfica), Marcos Acuna (Sporting CP), Matias Kranevitter (Zenit St Petersburg), Leandro Paredes (Zenit St Petersburg), Emiliano Rigoni (Zenit St Petersburg), Alejandro Gomez (Atalanta), Diego Perotti (Roma)

Támadók: Lionel Messi (FC Barcelona), Sergio Aguero (Manchester City), Mauro Icardi (Inter Milan), Angel Di Maria (Paris Saint-Germain), Paulo Dybala (Juventus), Dario Benedetto (Boca Juniors), Cristian Pavon (Boca Juniors)

Rovatok