Index Vakbarát Hírportál

Önvédelemből használta a kést, csoportos támadás volt a Fradi-stadionban

2017. november 9., csütörtök 09:47 | aznap frissítve

A szombati Ferencváros–Debrecen mérkőzés szünetében történt, két súlyos sérüléssel járó események kapcsán a 24.hu megkereste a Fővárosi Főügyészséget, hogy jelenlegi ismereteik szerint mi történt.

A hivatal az ügyészi indítványban szereplő megállapításoknak megfelelően arról tájékoztatott:

A jelenlegi adatok alapján – ahogyan azt az ügyészi indítvány is tartalmazta – a földön fekvő, az elkövetők által körbe zárt sértett védekezésül használta a nála lévő kést, azzal az őt megrúgó egyik gyanúsított lábát vágta meg. A rendőrség és az ügyészség ezért az ő esetében hivatalból vizsgálja a jogos védelmi helyzet fennállását.

A nyomozók, illetve az ügyészség nyilván látta a stadion biztonsági kameráinak felvételeit, az esetről nyilvánosságra kerülő videóból csak az események vége látható, ennek alapján tucatnyinál is többen támadták a földön fekvő sértettet.

Az ügynek (egyelőre) két gyanúsítottja van, mindkettejüknek súlyos testi sértés miatt kell felelnie. Az ügy bírájának keddi döntése alapján mindkét gyanúsított ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, illetve mindketten nyomkövetőt kaptak, mert úgy látták, fennáll esetükben a szökés veszélye. Emellett a sportrendezvények látogatásától is eltiltották őket.

A rendőrség hétfői tájékoztatása alapján az ügynek további gyanúsítottjai is lehetnek. Mint közölték: „A folyamatban lévő nyomozás feladata tisztázni, hogy az esettel összefüggésben más személyt is terhel-e büntetőjogi felelősség.”

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a B-1-2-3 és a C-1 szektorok lezárásával (a következő három bajnoki mérkőzésen) és 3 millió forintos pénzbírsággal büntette a klubot.

Rovatok