Index Vakbarát Hírportál

Szélesi: Megviseli az embert

2017. november 9., csütörtök 22:36 | aznap frissítve

A magyar futballválogatott csütörtök este Luxemburgban szenvedett szégyenteljes, 2-1-es vereséget barátságos meccsen.

Szélesi Zoltán megbízott kapitány csapata alig 15 perc után hátrányba került, Nikolics Nemanja három percen belül egyenlített, de a hajrában a hazaiak befejelték a győztes gólt. Ekkor már majdnem 40 perce emberhátrányban játszott Magyarország, Lovrencsics Gergőt a 20. és az 53. percben kapott két sárgával a második félidő elején kiállították.

Szélesi több mint csalódottan értékelte az M4-nek a történteket, a sírás kerülgette.

"Hatása volt a kiállításnak, nagy hatása, majdnem egy félidőt emberhátrányban játszani nehéz a mai futballban is. Le kell ülni, kicsit több időnk lesz talán kielemezni a dolgokat, ezeket ki kell javítani. Csak ismételni tudom magam, ki kell javítani.

A meccs rávilágított dolgokra: meg kell nyerni a párharcokat, pontosabb játék kell, a labdavesztéseket kezelni kell. És a kiállítással is vigyázni kell,

mert nem először gátol minket. Megviseli az embert, ha veszít, így ez is."

A mérkőzésen már kint volt Georges Leekens, az új kapitány, akit hosszabb távra szerződtetett az MLSZ, de csak jövőre kezdi meg hivatalosan a munkát.

Nem egyeztettünk Leekensszel,

én gondoltam ki, hogy Dzsudzsákot behozom középre. Nikónak örülök, hogy visszatért a csapatba, és góllal" - szögezte le gyorsan Szélesi, hogy a majdani kapitánynak nem volt szerepe a vereségben.

A játékosok közül a gólszerző Nikolics nyilatkozott elsőként.

„Nem nagyon vigasztal, hogy gólt szereztem, mert nem erre számítottam, ahogy a csapat sem. Ha megszerezzük a vezetést az első félidőben, könnyebb lett volna, de 10 emberrel nehéz volt játszani. Eladtuk az első gól előtt a labdát, az sem hiányzott. Aludni kell egyet erre. Arra kell készülni, hogy megverjük Costa Ricát, utána át kell gondolni mindent."

Nikolics, az amerikai liga gólkirálya egy év elteltével játszott újra a válogatottban.

Kedden újra lehetőséget kaphat, Budapesten Costa Rica lesz a magyarok ellenfele, szintén barátságos meccsen.

Rovatok