Index Vakbarát Hírportál

Pintér Attila azt követeli meg másoktól, amit ő sem tesz meg

2017. november 16., csütörtök 15:50 | aznap frissítve

A válogatott válsága kapcsán Pintér Attila is elmondta véleményét a kivezető út irányáról az M4 Sportnak. Pintér szerint az egyik legnagyobb baj a magyar válogatottal, és tágabban véve az egész magyar labdarúgással, hogy a fiatalok nem kapják meg a bizonyítási lehetőséget, mert mi nem tervezünk hosszú távra, nálunk minden azonnal kell.

Ha valaki esetleg nem tudná, Pintér Attila a Puskás Akadémia FC vezetőedzője. Azé a csapaté, amelyik a messze legtöbb pénzből működő  utánpótlásnevelő központra támaszkodhat Magyarországon, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiára. És ennek dacára ő az az edző, aki egyetlen fiatalt sem játszat a saját csapatában, ellenben félévente egy kezdőcsapatnyi játékost igazol, jelentős részben külföldieket.

15 forduló alatt 26 perc jutott Felcsúton húszéves vagy annál fiatalabb játékosoknak. A jelenségről persze már sokszor írtunk, ahogy arról is, hogy a külföldieknek viszont rendre az ajánlott kvótán felül jut hely a csapatban.

De úgy látszik, Pintérnek csak akkor fontos a magyar futball, ha nem a saját csapatáról van szó.

A volt szövetségi kapitánynak az sem tetszett, hogy aki egy egyeneset rúg a labdába az rögvest Ronaldónak hiszi magát, és külföldre akar menni, illetve, hogy a képzésünk sem megfelelő:

„Nem normális a gondolkodás a magyar futballban. Itt nevelik fel a játékosokat 17-18 éves korukig, tehát először a magyar kluboknak kellene belőlük profitálni, és csak utána a nemzetközi porondra lépni."

„Ehhez azonban az kell, hogy – és senkit nem akarok megbántani – sokkal fegyelmezettebb és céltudatosabb játékosok jöjjenek ki 18-19 évesen az utánpótlásból.”

A kérdés már csak az, hogy Felcsúton például miként terveznek profitálni azokból a fiatalokból, akiket egyáltalán nem játszatnak?

És mégis milyen alapon várja el Pintér bárkitől, hogy játszassa a fiatalokat, ha ő teszi ezt a legkevésbé, háta mögött az ország legnagyobb utánpótlásbázisával?

Milyen alapon várható el a játékosoktól, hogy ne próbáljanak meg külföldre menekülni, ha esélyük sincs bekerülni a saját nagycsapatukba?

Ha viszont Pintér azért nem játszat egyetlen fiatalt sem csapata saját utánpótlásából, mert nem elég céltudatosak, illetve – ahogy arról szintén szó esik a monológban – komoly hiányosságaik vannak, akkor mégis mire költöttek el eddig Felcsúton több mint húszmilliárd forintot?

Rovatok