Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Ha nyerünk, lendületet veszünk

2017. november 18., szombat 11:43

Kulcsmeccs lesz a ma esti, egy győzelemmel elindulunk felfelé, és a tabella első felében leszünk.

Ha nyerünk, lendületet veszünk" - így fogalmazott a Hertha BSC edzője, Dárdai Pál.

Csapata a Mönchengladbachot fogadja Berlinben 18.30-tól, amelyik ellen a magyar edzőnek nem túl jó a mérlege, legnagyobb vereségét is ellenük szenvedte el hazai pályán (1-4, 2015. október). 2016. áprilisban egy ötöst kaptak idegenben.

A magyar edző pontosan tudja, hogy a válogatott szünet, amikor kissé pihentebbek a játékosok, mennyire fontos lesz a jó játék, mert csütörtökön már Bilbaóban játszanak EL-meccset. És kezdődik újra a dupla terhelés, miközben velük hasonló erejű csapatokkal (Köln, Frankfurt, Hannover, Augsburg) kerülnek össze a Bundesligában.

Dárdai elmondta, hogy a Gladbach egy nagyon erős ellenfél, amelyiknek, ha jó napja, szinte legyőzhetetlen, de legalábbis nagyon nehéz ellene. A Gladbach ugyanakkor már 19 gólt kapott a 11 forduló alatt, a Leverkusen például hazai pályán gurított neki egy laza ötöst.

"Sokat beszéltünk ezen a héten a játékosokkal, taktikai dolgokat sulykoltunk, és tematizáltunk. Azt még nem tudom megmondani, hogyan állunk fel, még egy jó döntést kell hoznom a kezdés előtt" - magyarázta a 41 éves edző, akinek azt kell eldöntenie, hogy Selke és Ibisevics egyszerre legyen-e a pályán, és támadják a Gladbach védelmét.

Ibisevic hosszú gól nélküli időszaka befejeződött a Wolfsburg ellen, ebből a bosnyák csatár erőt meríthet.

Egy vereség azt jelentené, hogy a téli szünetig nekünk biztosan a kieső pozíciók elkerülése lenne az elsődleges célunk, nem tekinthetnénk felfelé.

Ezt természetesen nem szeretnénk, de a Bundesligában minden lehetséges" - így összegzett a sportigazgató, Michael Preetz.

Rovatok