Index Vakbarát Hírportál

Gól nem volt, csak durvaság a madridi derbin

2017. november 18., szombat 23:27

A madridi derbin a Real és az Altético 0-0-t játszott egymással, ami leginkább a Barcelonának jó, mert így mindkét csapat tíz ponttal van mögötte a bajnokságban.

Ahogy várható volt, a két csapat elég keményen játszott, és a kimaradt helyzetek mellett sokat fognak beszélni az elmaradt bírói ítéletekről. 

Mindjárt meg is mutatjuk az egyiket. Miután Benzema elesett a 20. percben, az atléticós Correa két merről izomból fejbe bombázta a földön fekvő franciát. Ha nem őt célozta, akkor is járhatott volna érte lap. 

Mindkét csapatnál voltak kézgyanús esetek a tizenhatoson belül, de egyiknél sem adott büntetőt David Fernández játékvezető. 

Sergio Ramos az első félidőben sérült meg, amikor egy támadásnál fejelni próbált, Lucas Hernandez rúgta arcon mentés közben. Az atléticós két perccel korábban egy bokára csúszást is megúszott lap nélkül. 

Az időnként durva meccsen azért játszani is próbáltak, az Atlético mindjárt a harmadik percben vezetést szerezhetett volna, a realosok eladott labdájából Correa vezethette a kapusra, de elrontotta a ziccert. Az első félidőben még Kroosnak volt nagy helyzete, de a Real-játékos a becsúszó védők miatt kapu mellé lőtt.

A második félidőben már inkább a Real irányított, de nem sok veszélyes megmozdulásuk, Varane viszont kifejelt a gólvonal előtt egy kapu felé tartó Gameiro emelést. A meccs hajrájában Ronaldónak volt még nagy helyzete, de Hernandez, ezúttal szabályos becsúszással blokkolta a lövését.

A spanyol bajnokságban most a Barcelona az első 34 ponttal, az egy meccsel kevesebbet játszó Valencia 27 pontos, a harmadik-negyedik helyen áll 24 ponttal a Real és az Atlético.

 La Liga, 12. forduló:

Rovatok