Index Vakbarát Hírportál

Szétverték a biztonságiak a szurkolókat, megbüntették a DAC-ot

2017. november 18., szombat 11:00 | aznap frissítve

Durván nekiestek a biztonsági őrök a vendégcsapat szurkolóinak az FC DAC - AS Trenčín meccse után, írja a Parameter.sk. A videóra is felvett verekedésen látszik, ahogy a kopasz és bomber dzsekis, megtermett biztonságiak ököllel csépelik a szurkolók fejét.

A Szlovák Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága megbüntette az FC DAC 1904 labdarúgó klubot. A döntés értelmében a DAC-nak 2 500 eurós bírságot kell fizetnie, emellett a klubnak november 30-ig írásban kell beszámolnia arról, hogy a szervezők és a biztonságiak milyen módon előznék meg a hasonló eseteket.

Az incidens a Fortuna Liga 13. fordulójában rendezett  mérkőzés után történt, mikor verekedés tört ki a vendégszurkolók és a helyi szervezők között.

A DAC közleményben azt írta:

„Az egész incidens a vendégszektor bejárata előtt történt, nagyjából 25 perccel a mérkőzés befejezése után. Az FC DAC 1904 birtokában vannak a biztonsági kamerák felvételei, amelyeket kérvényezés esetén átadunk az illetékes szerveknek. Az információink alapján az erőszak fő kezdeményezője az egyik trencséni drukker volt, aki ellen nemrég még érvényben volt egy, a sportesemények látogatását tiltó, féléves határozat. A konfliktusban nem résztvevő vendégszurkolók a stadion belső részéből követték figyelemmel az egész incidenst, majd a biztonsági szolgálat embereivel és a rendőrséggel együttműködve a saját járműveikhez lettek kisérve. Az AS Trencsén futballistáit szállító autóbusz útja szintén biztosítva lett. Klubunk az egész helyzet kiértékelése után meghozza a megfelelő intézkedéseket, hogy a jövőben ne történhessenek hasonló incidensek. Sajnáljuk, hogy mérkőzésen uralkodó remek hangulatot beárnyékolták a főleg az olyan egyének által kiprovokált, fentebb említett események, akik nem a sportélmény, hanem az agressziójuk levezetése miatt járnak futballmérkőzésekre"

A teljes közlemény itt olvasható

Rovatok