Index Vakbarát Hírportál

Magyar foci: nem szerették a csapattársai, mert tanult

2017. november 22., szerda 16:13

Dr. Horváth Zsolt Pécsen, a PMFC csapatánál nevelkedett és játszott 25 éves koráig, majd az MTK, végül pedig a Debreceni VSC labdarúgója lett, mígnem idén  egy szívműtét után visszavonult. Jelenleg az M4 szakkomentátoraként dolgozik.

A jogász végzettségű volt futballista a csatorna magyar foci főbb gondjait boncolgató műsorában elmesélte, milyen szemmel néztek rá egykori pécsi csapattársai, amikor könyvvel látták. Nem jóval.

A szerencsére külön videóba is kiszerkesztett visszaemlékezés szerint Horváth helyzetét finoman szólva nem könnyítette meg a tanulás a csapaton belül. Hiába volt ideje tanulni, a csapattársait láthatólag frusztrálta, hogy tankönyvvel látták vagy csak simán a tény, hogy ő egyetemre járt, ráadásul jogira.

“A hosszú busztúrákon mindig volt nálam tankönyv is, ha odafele nem is, de visszafelé mindig tanultam. Ezek mind olyan nüanszok voltak, amik negatív érzést válthattak ki"

– mesélte a 29 évesen visszavonulni kényszerült játékos, aki azt is elmondta, hogy bizony voltak, akik edzésen a tanulmányai miatt durvábban bántak vele. És úgy általában az volt a mentalitás a csapatnál, hogy amíg tanul, addig nem vehető komolyan futballistaként.

A történetről egy volt utánpótlásválogatott ismerősöm sztorija jutott eszembe a kilencvenes évek közepéről, aki az MTK-nál játszott, közben pedig a közgazdasági egyetemre járt. És amikor egy új és nagyon neves edző – aki utánpótlás- és nagyválogatott kapitány is volt – érkezett a csapthoz, azzal köszöntötte, hogy neki egyetemistákkal "nincs kedve foglalkozni".

(via 444.hu)

Rovatok