Index Vakbarát Hírportál

Félbeszakadt a meccs: eurókötegeket hajigáltak a Bayern-szurkolók

2017. november 23., csütörtök 17:10

Az Anderlecht elleni szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzést egy rövid időre meg kellett szakítani a Bayern München szurkolóinak akciója miatt. A németek a vendégeknek szóló emelt jegyárak miatt tiltakoztak, meglehetősen látványosan.

A szektoruk előtt elvégzett egyik szögletnél nagy mennyiségű hamis pénzzel és pénztárcákkal szórták meg a pályát, közben egy kétnyelvű transzparenst is felemeltek, amin nagyjából ez állt: "Sik€rült ki€légít€ni a kapzsiságotokat?"

De az igazi a pénzhajigálás volt. A kötegeket eltakarító emberek látványa, majd a közeli a vaskos pénzcsomóról, aminek láttán egy pillanatra akkor is átsuhan az emberen, hogy de lenne most pályamunkás, ha tudja, hogy hamis.

Az Anderlecht egyébként kereken 100 eurót kért a belépőért a bayernesektől, ami tényleg elég nagy pofátlanságnak tűnik ahhoz képest, hogy a belga nézők összesen fizettek 141-et a három hazai meccsre szóló bérletért.

Bár az UEFA biztonsági szabályzatának 19. pontja tiltaná az ilyesmit, de a szabályt könnyű megkerülni. A szöveg ugyanis úgy szól, hogy a vendégjegy ára nem lehet magasabb, mint a hasonló kategóriájú hazai belépő. 

 Az Andrelecht viszont azzal érvelt, hogy a szurkolói csak a három hazai meccsre  – Celtic, PSG, Bayern München – szóló bérlettel mehettek be a BL-mérkőzésekre. Azaz nincs egymeccses hazai belépő, amihez viszonyítani lehetne a 100 eurós árat. Azt ugyanakkor a klub is elismerte, hogy kiskapu van a rendszerben, amit jobb lenne megszüntetni. Közben viszont azzal védekeztek, hogy nem csak ők kopasztják meg ezzel a módszerrel a vendégeket.

A Bayern szurkolói már tavaly, az Arsenal elleni idegenbeli BL-mérkőzésen is demonstráltak a magas jegyárak miatt.

(via ESPN)

Rovatok