Index Vakbarát Hírportál

Kassai Viktor rágalmazásért és becsületsértésért perel egy NB I.-es meccs miatt

2017. november 24., péntek 11:38 | aznap frissítve

Pert indított Kassai Viktor a DVTK-futballista Lipták Zoltán ellen - írja a Nemzeti Sport. Az eset egészen szövevényes, röviden megpróbáljuk összefoglalni. (Természetesen a futball sportszakmai részéhez a legkisebb mértékben sincs köze.)

A futballbíró egyből pirossal kiállította Lipták Zoltánt a tavaszi, Vasas elleni hazai rangadójukon. Lipták finoman szólva is vitatta a lapot, nekiment volna Kassainak, ha a csapattársai nem fogják le.

Liptákot az MLSZ öt meccsről eltiltotta, az ítéletet a diósgyőriek megfellebbezték. Jöhetett a fellebbviteli meghallgatás, amin ott volt Kassai és a diósgyőriek képviselői is. Valószínűleg Lipták is, de ez nem biztos.

A lényeg az, hogy ennek a tárgyalásnak a jegyzőkönyvéből kiderül, hogy

a diósgyőriek azt állították - futballistáikra hivatkozva -, hogy a mérkőzésen Kassai rasszista kifejezéseket tett Patrick Mevoungourára, a DVSC egyik külföldi játékosára.

Kassai megerősítette, hogy beperelte Liptákot rágalmazásért és becsületsértésért, de továbbiakat nem árult el, arra hivatkozva, hogy folyamatban van az ügy. A diósgyőriek szintén így nyilatkoztak a sajtómegkeresésekre.

Mivel a bírók be vannak drótozva már a meccseken is, és a rendszer rögzít mindent, amit mondanak, az igazság nagyon gyorsan ki fog derülni.

Eközben pénteken a DVTK azt kérte az MLSZ-től, hogy a Kassai a továbbiakban ne vezessen nekik meccseket. (Ezzel már korábban a Ferencváros is próbálkozott, sikertelenül.)

"A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar futball érdekeit" - közölte a Diósgyőr.

A klub hozzáfűzte, hogy az eljárás ideje alatt Kassai bármilyen szerepvállalása sértené a versenysemlegesség elvét.

Rovatok