Index Vakbarát Hírportál

Egy 17 éves góljával verte az utolsó a Fradit

2017. november 25., szombat 17:27 | aznap frissítve

Danko Lazovic büntetőjével és Loic Nego 84. percben szerzett góljával 2-0-ra nyert a Videoton a Paks ellen az NB1 17. fordulójában, így három ponttal vezet az este játszó Ferencváros előtt. Győzött a harmadik helyezett Debreceni VSC is, a Honvéd viszont kikapott.

A Videoton-Paks találkozó a két gól ellenére sem volt különösebben izgalmas vagy látványos, alig-alig alakultak ki helyzetek, a Videoton csak annyit adott ki magából, amennyi feltétlen kellett a győzelemhez. Aztán nem maradt más dolguk, mint bízni a csodában, hogy az utolsó helyezett Haladás valahogy pontot tud rabolni este a Ferencvárostól.

Reményeiket talán csak az táplálhatta, hogy a Haladás első tétmeccsét játszotta az új stadionjában, amiben mind a 8 500 hely megtelt a duplán jelentős alkalomra. A kilátogató nézők jól döntöttek, ez már akkor érezhető volt, amikor Karol Meszaros a 32. percben megszerezte a hazai csapatnak a vezetést.

A Ferencváros azonban nem omlott össze és alig 2 perc múlva válaszolt Miha Blazic révén. Ekkor talán mindenki azt gondolta, hogy ennyi volt a szombathelyi csoda, ám a Fradi a továbbiakban egyáltalán nem darálta be a Haladást, sőt a hazaiak támadásaiban végig ott volt a veszély.

Az igazi csattanó a 84. percben jött, amikor a nem rég beálló, 17 éves Kiss Tamás egy egészen gyönyörű, Willian alig pár órával korábbi, Liverpool ellen lőtt gólját idéző lövéssel megszerezte a vezetést, csak Kiss gólja talán még szebb volt. 

Mintha az ifjú tehetség góljával ünnepelte volna a sors a magyar labdarúgás napját (a magyar-angol 6:3 évfordulójának napja).

A hátralévő időben a Fradi csatársorának már csak egy kiállítást sikerült begyűjtenie Priskin révén, gólt viszont nem, így hatalmas meglepetéssel zárult a mérkőzés.

Ami a többi meccset illeti:

Rovatok