Index Vakbarát Hírportál

Nem adták meg Messi gólját

2017. november 26., vasárnap 21:30

Valencia-Barcelona, a második az elsővel játszott vasárnap este a spanyol bajnokságban (20:45-kor kezdtek). A 31. percben Messi lőtt, Neto kapus nagyot lepkézett, a labda átpattant a lába között, lepattant a gólvonal mögött, mielőtt kiütötte. A kommentátorok gólt kiáltottak, a barcások futottak ki ünnepelni.

A bíró viszont nem adta meg a gólt,

partjelzője nem látta bent a labdát.

Az ellentámadásból az ünneplésből visszaloholó Barca majdnem gólt kapott, de Zaza mellélőtt.

A spanyol bajnokságban nincs gólkamera, még mindig a bírókra támaszkodnak. Jövőre lesz, akkor vezetik be a videóbírót is.

A Barcelonának fél éven belül másodszor nem adnak meg gólt, az előző szezonban a Betis-Barcán jutott át a labda a gólvonalon, ott 1-1 lett volna az állás.

Az is röhejes volt, ez a mostani pedig végképp az, egészen abszurd bírói tévedés. Messi is csak mosolyogni tudott, amikor az első félidő lefújása után számon kérte Ignacio Iglesias játékvezetőt és a partjelzőt. A kezdőkörtől az oldalvonalig beszélgettek, a szájukról biztosan leolvassák majd a spanyol sportműsorokban, hogy miket mondtak.

A meccs így a szünetben 0-0 volt, bár az biztos, hogy a Barca neve mellett egy gólnak állnia kellett volna. Messi 13. gólja lett volna a bajnokságban, az egyik legmázlisabb a karrierjében.

Iglesias a 47. percben azt viszont kiszúrta, hogy a valenciás Garaynak ki van szakadva a sportszára a vádliján: leküldte, hogy vegyen másikat. A középhátvéd a partvonal mellett lecserélte.

És aztán, talán nem is alakulhatott másképp, a 60. percben a Valencia megszerezte a vezetést. Szép akció volt, Rodrigo közelről lőtt a kapuba. 1-0-ra vezetett a Valencia. Talán ezzel lett volna 1-1.

A Valencia több mint magához tért, a 64.-ben a tizenhatoson belül buktatta Ümtiti Guedest: teljesen egyértelmű büntető volt, de Iglesias továbbengedte.

A Barca a 82. percben belőtte második gólját, ezt már meg is adták. Messi varázslatos labdát adott Jordi Albának, aki kapásból a hosszúba helyezett. 1-1.

Nagyon nagy meccs volt, a Barca és a Valencia is megszerezhette volna a győztes gólt az utolsó 10 percben, de a hazaiak elönzőzték a helyzeteiket, a barcások az utolsó passzoknál voltak pontatlanok. Döntetlen lett, a végeredmény 1-1.

A Barcelona így továbbra is 4 ponttal vezet a második Valencia előtt és 8-cal a harmadik-negyedik Atletico és Real Madrid előtt. Az első három még veretlen.

Rovatok