Index Vakbarát Hírportál

Jól kezdett, vezetett, de kikapott a Hertha

2017. december 3., vasárnap 17:28

A német Bundesliga vasárnapi nyitómeccsén a Hertha az Eintracht Frankfurtot fogadta. A 14. fordulóra igazi középcsapattá vált a két egykori Hertha-játékos, Dárdai Pál valamint Niko Kovac jelenlegi középcsapata.

Amikor először találkoztak, minden róluk szólt, most már sokkal kevésbé, persze megkerülhetetlen szál a két edző életében a közös múlt.

Már az első percben vezethetett volna a berlini csapat, de Ibisevic labdája egy védőt érintve végül az oldalhálóban kötött ki. Az első negyedóra végén azonban már Davie Selke kihasználta, hogy remekül hozták helyzetbe, és a kapuba passzolt.

A vendégcsapat rákapcsolt, Rebic jó ütemben lépett ki a védők között, de Jarstein kapus  szögletre mentett. Williams ment ki a zászlóhoz, és nem beívelt, hanem laposan Wolf elé küldte a labdát, aki jól találta el, és a tizenhatos vonaláról a léc alá bombázott.

Az Eintracht aktívabb volt az első félidő végén, a második elején Jarsteinnek többször is védenie kellett, a Herthának volt egy veszélyes helyzete, de a csapatok inkább csak birkóztak a csendesülő hóesésben.

A 80. percben furcsa jelenetet láttunk, a frankfurtiak annak ellenére sem álltak le, hogy az egyik játékosukat megrúgták, a középre ívelt labdát a Hertha-védők rossz helyre, középre tették ki, Boateng pedig állítás nélkül a jobb sarokba lőtte 15 méterről. Mivel volt a klub játékosa, nem ünnepelte, de ezzel eldöntötte a meccset.

A 87. percben járt legközelebb az egyenlítéshez a Hertha, Lustenberger bal lábas távoli lövése a kapufán csattant. A 38 ezer nézőnek így azzal kellett szembesülnie, hogy a Hertha a múlt heti idegenbeli jó játék, és a Köln legyőzése után hazai pályára nem tudta átmenteni azt a teljesítményt.

Az egész szezonban nem nyertek még két bajnoki meccset egymás után a berliniek.

A 41 éves magyar edző azt mondta a meccs után, 20 perc után elveszítették a játékukat, és az a nagy kérdés, hogy ez miért történt meg. Azt is kiemelte, sokszor kapnak naiv gólokat, ezúttal is ez történt a szöglet után.

A Frankfurt a nyolcadik, a berliniek a 11. helyről várják a jövő heti fordulót.

Rovatok