Index Vakbarát Hírportál

Felnőttként kell viselkednem

2017. december 5., kedd 09:49

Daniel Riccardo szerződése lejár a Red Bullnál egy év múlva, és mivel a Ferrarinál és a Mercedesnél is üresedés várható a jövő év végén, bonyolult helyzetben van: maradjon, vagy menjen, és hova?

"Nem sietek, senkinek a kedvéért nem tűzök ki határidőt. Nem megyek bele semmibe, mert sok forog kockán. Nagy döntés előtt állok, ki kell használnom az időm. Sokáig tervezem ebben a sportban, de ha aláírok három évre, az nagy idő. Bele kell találnom, nagy döntés előtt állok, a legnagyobb előtt karrieremben" - írta a Red Bull csapat oldalán szokásos mellékletében a 28 éves ausztrál pilóta.

A döntés egyszerű lenne, ha a Red Bullnál az utóbbi négy évben harcban lehetett volna a vb-ért, de ilyen nem történt. 2014-ben három, 2015-ben nulla, 2016-ban egy és idén is egy futamgyőzelem jutott neki. Ez azért nem túl vastag, miközben a mezőny egyik leggyorsabb, legkomplettebb pilótája.

Az biztos, hogy a Ferrarinál és a Mercedesnél többet kereshetne, de ez másodlagos.

Tudom, mit akarok, a teljesítmény fontosabb, mint a pénz. Hogy a bajnokságért mehessek és versenyeket nyerhessek, ez az abszolút elsődleges.

Az F1 legjófejebb pilótája komoly elhatározás előtt áll, ezt ő is tudja, de azért most sem hazudtolta meg önmagát, egy fél poénnal ütötte el a helyzet élét.

Most felnőtt döntést kell hoznom, még felnőttként is kell viselkednem. Ez a fejlődésem része. Azt mondják.

Rovatok