Index Vakbarát Hírportál

Az argentin ikon azt kérte orvosától: amputálja lábait

2017. december 14., csütörtök 22:08

A legnagyobb spanyol sportlapnak, a Marcának adott interjút az argentinok egykori klasszis csatára, Gabriel Omar Batistuta. A közönségkedvenc Batigol 77-szeres válogatottságig jutott, a Fiorentina és a Roma centere.

Ebben elmondta, hogy igazán sohasem élvezte a játékot, de ez volt a szakmája. Nem olyan örömteli egy klasszis élete, mint azt az emberek általában elképzelik.

Kifejtette, Lionel Messinek azért van nehezebb dolga hazája válogatottjában, mint a Barcelonában, mert a katalánok köré építik a csapatot, míg a válogatottban sok klasszis gyűlik össze, akik nem tudnak minden esetben alkalmazkodni hozzá.

Emellett az Eibar ellen sokkal könnyebb villogni, mint a németek vagy a brazilokkal szemben.

Batistuta gólrekordját - 54-szer volt eredményes - a válogatottban egyébként épp Messi döntötte meg, aminek nem örült felhőtlenül, mert igen büszke volt erre a teljesítményére.

Volt egy megdöbbentő vallomása. Pályafutása befejezése után ugyanis nagyon fájtak a lábai - különösen a jobb bokája -, folyamatosan fájdalomcsillapítókat szedett, alig tudott járni. Még a lakásán belül is.

"Egy napon beállítottam az orvos elé a klinikán, és azt mondtam, vágja le mindkettőt, mert elviselhetetlen a fájdalmam. Szerencsére nem tette meg. És szerencsére mostanában már nem is fájnak annyira."

Rovatok