Index Vakbarát Hírportál

Storck komoly jelölt a legrosszabb Bundesliga-csapatnál

2017. december 14., csütörtök 20:30

Új sportigazgatója (Armin Veh) már van a 16 forduló után négy ponttal a Bundesliga utolsó helyén álló Kölnnek, vezetőedzőt ugyanakkor még keresnek. A klub tavaly ötödik volt, a mostani év azonban igazi rémálom.

A december harmadikán menesztett Peter Stöger helyére a juniorokat irányító Stefan Ruthenbeck került ideiglenesen, de korántsem biztos, hogy a téli felkészülést ő irányítja majd. Szombaton a Wolfsburgot fogadják, egy győzelem nagyon kellene, mert a hétvégi fordulóban 3-0-s vezetésrők sikerült kikapni a Freiburggal szemben. Ezért talán természetes, nem bíznak annyira Ruthenbeckben.

Bernd Storck ugyanis komoly jelölt, sőt, az egyik kölni lap információja szerint ő az egyetlen, miután a holland Jos Luhukay nem vállalna szerepet, és a Kielben edzősködő Markus Anfang sem vágna bele a lehetetlennek látszó küldetésbe, pedig ő a városban született.

Az október közepén a magyar válogatott kispadjáról menesztett edző bevallotta pár napja, amikor a Dortmund is szakvezetőt keresett, hogy nagy álma a Bundesliga, hiszen másodedző már volt több klubnál (Hertha, Dortmund, Stuttgart).

Az irányítást azonban még sehol sem kapta meg az 54 éves edző - Kölntől nem messze született -, és ha mostanában nem nevezik ki, akkor már kifut az időből, mert a német bajnokságban, 30 éves edzők - Nagelsmann, Tedesco - játszanak markáns szerepet.

Nyitókép: Huszti István/Index

Rovatok