Index Vakbarát Hírportál

Nem sokon múlt, hogy Alli eltörje Kevin De Bruyne lábát

2017. december 17., vasárnap 09:21 | aznap frissítve

Az angol bajnokság szombati csúcsrangadóján a Manchester City jól elverte a Tottenhamet, a meccs vége 4-1lett. Pep Guardiola 16 meccses győzelmi szériánál járó csapata azonban könnyen elveszthette volna legjobbját a mérkőzésen egy nagyon ronda szabálytalanság következtében.

Az elkövető – természetesen – Dele Alli volt, akit csapattársa, Harry Kane mellett az angol futball legnagyobb tehetségének és jövőbeli szupersztárjának tartanak. Klasszis képességei mellett Alli már azt is bebizonyította, hogy hajlamos elveszíteni a fejét, és ilyenkor igazi görénységeket képes elkövetni.

Szombaton Kevin De Bruyne lábát törhette volna el könnyedén, de szerencsére az idei bajnokság legjobb játékosa megúszta a nyújtott lábbal boka fölé taposást. Hogy az akció miért ért csak sárgát Craig Pawsonnál, arra egyetlen válasz van: Anglia.

De Bruyne az ápolást követően maga vett elégtételt az elmaradt kiállításért, percekkel később beverte a Manchester City második gólját.

Ami pedig az elmaradt piros lapokat illeti, a Tottenham legnagyobb sztárja, Kane is könnyedén mehetett volna idő előtt öltözni, ha Pawson látja, hogy nyújtott lábbal és talppal csúszott rá oldalról Sterling sípcsontjára. Bár lehet, hogy akkor sem.

Lehet, hogy Pawson sem akart "belenyúlni" a meccsbe, ezért dobta sutba a szabálykönyvet? 

Rovatok